Vállalati Képző Centrum Miskolcon

Vállalati Képző Centrum Miskolcon

A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 2003 nyarán alakult Miskolcon. Autóipari alkatrészek – például klímaberendezések, villamos motorok – gyártásával gondoskodik. Az itt készített autóipari alkatrészeket a meghatározó autóipari cégeknek szállítja. Legmodernebb generációs termékei közé sorolható példának okáért a fékrásegítő motor, azonkívül a menetstabilizátor, a hibrid és elektromos meghajtású járművek nélkülözhetetlen alkatrészei. Az autóipari komponensek mellett az üzem jelentős terméke az eBike meghajtás is, egy rettentően fejlett és nagy tudású erőrásegítés-rendszert alkalmazó motoregység.

A szüntelen fejlődés eredményeképpen, mára 2700 munkavállaló dolgozik azon, hogy a Miskolcon előállított autóelektromossági alkatrészek a legjobb minőségben és a leghatékonyabb módon jussanak el a felhasználókhoz.

A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. a Vállalati Képző Center rendszerének kialakítása és működtetése, GINOP-6.1. 8-17 nyertes projektet 2021. április 30-án zárta. A program eredményeként a cég E-001913/2019-es nyilvántartásba vételi számon megkezdte felnőttképzési tevékenységét és a 2019 és 2020-as évben 14 képzési programra szerezte meg a létfontosságú felnőttképzési engedélyét. A felnőttképzési törvény hatálya alatt megvalósuló engedélyezett oktatások mellett a belső tanfolyamok és vásárolt képzések is teret kaptak. A pályázatnak betudhatóan 1296 kolléga oktatása valósult meg.

A járműipar az egyik leggyorsabban fejlődő iparág, ezáltal a miskolci Bosch működésében is egyre nagyobb szerepet kap az képzés, azon belül is a felnőttképzés, ugyanis a társaság fontosnak tartja a munkavállalók megszakítás nélküli fejlesztését. A képzési programok közül az egyik leginkább közkedvelt az Ipar 4.0 volt, ahol az ipar jövőjét és annak megoldásait ismerték meg a résztvevők. A gyártási övezetben egy átfogó fejlesztés valósult meg az egész sorvezetői csapat részére, felkészítve őket a szűnni nem akaró változó környezetre, a munkaerőpiacról érkezők fogadására, fejlesztésére, azonkívül a műszaki kihívások kezelésére. A csomagban olyan szakképzések is megvalósultak, melyben a munkaerőpiacon található hátrányos helyzetű munkavállalókat szólítottuk meg, a szakmai képzést követően ugyanakkor a társaság munkalehetőséget kínált számukra.