Kihirdették az internacionális mobilfotós verseny győzteseit: ezek a 2022-es év legjobb Huawei mobilos képei

Kihirdették az internacionális mobilfotós verseny győzteseit: ezek a 2022-es év legjobb Huawei mobilos képei

Kihirdették a Huawei internacionális mobilfotós pályázata, a HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 győzteseit. A beérkezett alkotásokat neves fotósokból, művészekből és újabb szakemberekből álló zsűri bírálta el; összesen 54 pályaművet díjaztak. Varázslatos tűzijáték, természetesen bájos portréfotó és ősi erőt sugárzó ménes nyerte el a verseny három fődíját, és az azzal járó egyenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalmat.

2017 óta rendezik meg a Huawei NEXT IMAGE internacionális mobilfotós pályázatot, amely arra ösztönzi a versenyzőket, hogy életük meghatározó pillanatait okostelefonnal csinált fényképeken örökítsék meg. A átlag fölötti versenyen az előző években csaknem 170 országból és régióból több mint 3,2 millió nevezés érkezett. Múlt évben egy magyar versenyző „Generációk” című alkotásával nyerte el az Év fotósa címet, mindemellett a fődíjjal járó 10 ezer amerikai dolláros nyereményt (https://huawei.hu/2022/01/13/magyar-gyoztes-a-vilag-legnagyobb-mobilfotos-versenyen/).

Új kategóriákkal bővült a verseny

A 2022-es megmérettetésre augusztus elsejétől november közepéig lehetett nevezni. A verseny célja az volt, hogy kiváló alkotások révén ráirányítsa a fókuszt a mobilfotózás hétköznapi életben betöltött szerepére, különös tekintettel az okostelefonokkal való fotózásban rejlő lehetőségre, mint a kifejezés új formájára. A pályaművek többek közt olyan felkapott témákat dolgoztak fel, mint a Föld sokszínűsége, a családi kötelékek vagy az élet az állatok szemszögéből. A 2022-es verseny öt új kategóriával bővült, amelyek a művészet, a sport, emellett a filmkészítés szerelmeseinek szóltak, ezáltal a pályázaton összesen kilenc kategóriában lehetett nevezni: a fotós alkotásokat a Művészet & Divat, a Szabadtér, a Portré, a Sport, a Hello, Élet, azonfelül a Történetmesélő szekcióban várták. Ugyanakkor a pályázatra videóalkotásokkal is lehetett nevezni Akció, Történetmesélő rövidfilm, továbbá Történetmesélő hosszabb film kategóriákban.

Három fődíjas, értékes nyeremények

Az ez évi fotóversenyre beérkezett alkotásokat neves szakmai zsűri bírálta el: a legjobb pályaműveket Nicole Xue, az ELLE Kína korábbi szerkesztőségi igazgatója, Federico Ciamei olasz fotós és művész és Mihaela Noroc román fotós választotta ki. A zsűrit erősítette ezenkívül Chen Xiaobo, a Kínai Kommunikációs Egyetem alelnöke és a Kínai Fotóművészek Szövetségének alelnöke, ugyanakkor Li Changzhu, a HUAWEI Consumer Business Group vásárlói stratégiai marketing osztályának alelnöke is.

A megmérettetésen három mű nyerte el az internacionális szakértő zsűri egyértelmű tetszését, mindent összevetve a megosztott fődíjat Adão Filipe Fernandes Salgado egy ménesről készült, ősi erőt sugárzó „FORCE” című alkotása, Enrica Brescia „Just Shaen” című természetesen bájos portréfotója, ráadásul Wang Zihao egy németországi tűzijátékon készült „Fireworks” című képe nyerte el. Az szerzők fejenként 10.000 amerikai dolláros pénzjutalomban részesülnek.

A fődíjak mellett összesen újabb 51 pályaművet díjaztak: a 24 kategóriagyőztes kiérdemelte a NEXT IMAGE Találékony Alap 1.500 amerikai dolláros jutalomdíját, a 27 második helyezett ugyanakkor egy-egy HUAWEI P50 Pro szerkezettel lett gazdagabb.

A nyertes alkotások ezen az oldalon tekinthetők meg: https://gallery. consumer.huawei.com/