A BMW Group különleges vezetéstechnikai tréninget juttat mozgáskorlátozott embereknek a 2023-as biatlon-világbajnokságon elért legjobb helyezések után

A BMW Group különleges vezetéstechnikai tréninget juttat mozgáskorlátozott embereknek a 2023-as biatlon-világbajnokságon elért legjobb helyezések után

A német biatloncsapat és a BMW Group megragadja az alkalmat arra, hogy a hazai pályán megszervezett 2023-as biatlon-világbajnokságon a sporton túl is visszaadjon valamit a társadalomnak. A bajor prémiummárka 2010 óta az internacionális Biatlon Szövetség (IBU – International Biathlon Union) partnere, idén mindazonáltal a német biatloncsapat mobilitási partnere is: a BMW az 53. biatlon-világbajnokság ideje alatt hálózatról tölthető gépjárművekkel támogatja a sportolók mobilitását. Sőt mi több, a müncheni központú vállalatcsoport azt is közzétette, hogy a mozgáskorlátozott embereknek annyi kivételes vezetéstechnikai tréninget juttat, ahányszor a német biatloncsapat színeiben versenyző sportolók a februári megmérettetés ranglistáinak első hat helyezettje közt végeznek. A világbajnoki érmet jelentő, dobogós helyezések mindemellett egy helyett haladéktalanul három ilyen tréninget is érnek.

„Prémium autógyártóként és a német biatloncsapat mobilitási partnereként a BMW részére a saját mobilitás központi kérdés. Ez viszont csupán néhány ember részére ennyire természetes. A német biatloncsapattal kooperálva mindent összevetve a 2023-as biatlon-világbajnokságon is szeretnénk tenni valamit ez ügyben” – mondta Stefan Teuchert, a BMW Group Németország vezetője. „A BMW M Driving Experience vezetéstechnikai tréningek a mozgáskorlátozott embereknek is ajánlanak rendhagyó képzéseket, hogy még magabiztosabban és még biztonságosabban közlekedhessenek az utakon. A BMW ezt a tréninget a német biatloncsapat részére is elérhetővé teszi, hogy mobilitási partnersége ezzel a nagyteljesítményű sportágon is túlmutasson” – tette hozzá.

A különleges vezetéstechnikai tréningeket olyan átalakított BMW és BMW M modellekkel tartják, amelyeket láb nélkül, csupán kézzel vezérelhetnek a sofőrök. A résztvevők megtanulják, hogyan uralják higgadtan és ösztönösen a gépjárműt még a legváratlanabb vezetési szituációkban is. A tréningen nem kizárólagosan paralimpikonok vehetnek részt, hanem minden mozgáskorlátozott ember. A jellegzetes képzés alatt a résztvevők azt is elsajátítják, hogyan kezeljék biztonságosan az átalakított gépkocsikat.

„Csapatunk minden tagja izgatottan várja a hazai pályán megszervezett világbajnokságot, amelyre végre ismételten kilátogathatnak a nézők is. A sportolók mindent beleadnak ezután, hogy a német rajongóknak annyi sikeres pillanatot nyújtsanak, amennyit csak lehetséges” – nyilatkozott Walter Vogel, a német biatloncsapatot is koordináló DSV Marketing GmbH cégvezetője. „A BMW oldalán történő partnerség, a mobilitási partnerség továbbgondolása és mindezek hazai pályán történő megvalósítása mindenkinek extra motivációt ad Oberhofban” – tette hozzá.

A német biatloncsapat a 2023-as biatlon-világbajnokságon elért helyezések után kapott vezetéstechnikai tréningek mindegyikét a mozgáskorlátozott emberek részére ajánlja fel.

A BMW Group rendkívüli erősségként tekint a sokszínűségre, amelyik lehetőséget nyújt a kimagasló tehetségek felkutatásában és megtartásában, míg ahhoz is nagymértékben hozzájárul, hogy a bajor prémiumgyártó az egész világon képes legyen megfelelni kliensei elvárásainak. A BMW Group olyan kultúrát ápol és támogat, amely mentes az előítéletektől és a különbözőségekre értékként tekint. Az esélyegyenlőség és a kölcsönös elfogadás kulcsfontosságú alappillér e téren.