A BMW M GmbH új értékesítési rekorddal zárta jubileumi évét

A BMW M GmbH új értékesítési rekorddal zárta jubileumi évét

A bajor prémiummárka nagyteljesítményű sportautókat építő divíziója múlt évben nemzetközileg összesen 177 257 darab BMW M modellt adott el, amely az előző esztendő teljesítményéhez viszonyítva 8,4 százalékos gyarapodás. Eközben a divízió elektromos mobilitásra történő átállása is sikeres rajtot vett: a BMW i4 M50 rögvest a legkeresettebb BMW M modellé érett, a hálózatról tölthető első nagyteljesítményű modellként érkező BMW XM mindazonáltal világpremierjét ünnepelte.

A BMW M GmbH a fennállása 50. évfordulóját ünneplő esztendő végét is rekord értékesítési eredménnyel zárta. A 2022-es pénzügyi évben a divízió nemzetközileg összesen 177 257 darab teljesítményre cizellált modellt és nagyteljesítményű sportautót adott el, amely az előző évi mutatóhoz képest 8,4 százalékos növekedést jelent, még a logisztikai hálózatban és a beszállítói láncban jelentkező töretlen kihívások ellenére is. A BMW M divízió legszámottevőbb piaca 2022-ben is az Egyesült Államok volt, megelőzve ezzel Németországot és Nagy-Britanniát.

„A BMW M közösség közutakon és versenypályákon átélhető, vérpezsdítő menetteljesítmény iránti rajongása egész jubileumi évünket átjárta” – nyilatkozott Franciscus van Meel, a BMW M GmbH igazgatótanácsának elnöke. „Ez a BMW M modellek új értékesítési rekordjában is visszaköszön, amely pozitív kilátásokat ad nekünk 2023-ra” – tette hozzá.

BMW i4 M50: a legkeresettebb BMW M modell, zéró emisszióval

2022-ben a BMW M GmbH elektromos mobilitásra történő átállása is sikeres rajtot vett. „A 2022-es esztendő legkeresettebb BMW M modellje a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 M50 volt” – mondta Timo Resch, a divízió ügyfélélmény, márka és értékesítésért felelős vezetője. „Számunkra ez egyértelmű jele annak, hogy a BMW M modellek hamisítatlan élménye a hálózatról tölthető modellek világába is elért hozzánk is” – tette hozzá. A BMW i4 M50 meghajtásáról az első és a hátsó tengelyen egy-egy elektromos motor gondoskodik, amelyek közösen 400 kW / 544 lóerő maximális teljesítmény leadására képesek. A két elektromos motor pompásan vezérelt teljesítmény-leadása és a kerékfelfüggesztések független hangolása olyan dinamikus, serény és mérnökien precíz vezetési élményt garantál, amely a BMW M modellek sajátjaként már az első pillanattól kezdve magával ragadja a vezetés szerelmeseit.

A BMW iX M60 képében a BMW M GmbH második teljesítményre tökéletesített, tisztán elektromos meghajtású modellje is sikeresen indult el világhódító útjára. 2023-ban a divízió újabb nóvumokat gurít ki az utakra: érkezik például a hálózatról tölthető első nagyteljesítményű BMW M modell, a BMW XM*, azonkívül a tisztán elektromos meghajtású BMW i7 műszaki alapjaira megálmodott BMW i7 M70 modell is. A BMW M GmbH eközben már az elektromos mobilitásra történő átállás újabb lépéseit is kidolgozta. Annak érdekében ugyanakkor, hogy a következő években újabb tisztán elektromos meghajtású, nagyteljesítményű sportautókkal bővíthesse modellpalettáját, a divízió 2023-ban korrekt koncepciója tesztelését is magasabb fokozatba kapcsolja. A modell középpontjában a négy elektromos motorral dolgozó M xDrive okos összkerékhajtás és az integrált menetdinamikai vezérlőrendszer áll, amelyek együttműködése példátlan szintű teljesítményt és vezetési élményt ígér.

Jubileumi esztendő csodás premierekkel, a BMW M3 és a BMW M4 még mindig sikert sikerre halmoz, a korszerű BMW M240i xDrive Coupé mindazonáltal lendületes rajtot vett

A BMW M GmbH fennállásának 50. évfordulóját jó néhány újdonság varázslatos premierje kísérte. A világpremierek sorát a színtiszta vezetési élményt éltető BMW M2 második nemzedéke nyitotta, soros hathengeres benzinmotorral, hatfokozatú manuális váltóval és hátsókerék-meghajtással. Az első BMW M3 Touring a BMW M modellek által fémjelzett vezetési behatás merőben új formáját hozta el a jelenbe, különleges sokoldalúságával ideális előfeltételeket teremtve ahhoz, hogy 2023-ban újabb célcsoportokkal ismertesse meg a márka értékeit és ezzel újabb értékesítési növekedést generáljon. A jubileumi esztendő második felében bemutatkozott a BMW XM is, extrovertált formanyelve alatt 480 kW / 653 lóerő maximális teljesítményre képes M HYBRID hajtáslánc-technológiával.

A BMW M GmbH legkorszerűbb értékesítési sikertörténetéből minden egyes szegmens kivette a részét. A BMW M3 és a BMW M4 nagyteljesítményű párosa már négy eltérő karosszériaváltozatban – a modern BMW M3 Touring világpremierjének hála –, két teljesítményszinten, hatfokozatú manuális- és nyolcfokozatú M Steptronic automataváltóval, hátsókerék-meghajtással és M xDrive okos összkerékhajtással szintén rendelkezésre áll. Ez a fajta változatosság a bajor prémiummárka ügyfélkörének körében 2022-ben is osztatlan népszerűségnek örvendett.

A BMW M GmbH új értékesítési rekordjához a nagyteljesítményű BMW X modellek is hozzájárultak, amelyek fölöttébb kiélezett mezőnyökben mutattak lebilincselő értékesítési teljesítményt. E sikertörténet 2023 tavaszán a BMW X5 M és a BMW X6 M modellfrissítésével vesz ezt követően újabb lendületet.

A nagyteljesítményű sportautók szegmensében múlt évben a modern BMW M240i xDrive Coupé világpremierje is igazi fénypontnak számított. A kompakt méretű, kétajtós élsportoló új kiadásának meghajtásáról egy 275 kW / 374 lóerő maximális teljesítményre képes, soros hathengeres benzinmotor gondoskodik, tradicionális hátsókerék-meghajtás mellett. „A BMW M modellek új értékesítési rekordjának bázisát az adja, hogy jócskán átfogó szegmens-jelenléttel büszkélkedhetünk. Átfogó modellpalettánknak betudhatóan a jövőnek is ideális pozícióból vágunk neki” – mondta Timo Resch.

Premier Daytonában: a korszerű BMW M3 CS és a BMW M Hybrid V8 versenyautó

2022-ben ezenkívül a BMW M GmbH a motorsport élvonalának rajongóit is csodálatos különkiadásokkal varázsolta el: például a BMW M4 CSL és a BMW M3 CS különkiadásokkal.

A BMW M3 CS január utolsó hétvégéjén, a Daytona-i 24-órás megmérettetés részeként ünnepli világpremierjét. Floridában a BMW M Motorsport a hosszútávú futamok világába is visszatér: a modern BMW M Hybrid V8 versenyautó itt gurul első ízben rajtrácsra. A mesés BMW 3.0 CSL Daytonában aratott abszolút győzelme után 47 évvel a korszerű LMDh prototípus készen áll arra, hogy a WeatherTech SportsCar Championship IMSA GTP kategóriájában értékes pontokért szálljon versenybe, mielőtt az FIA World Endurance Championship Le Mans-i 24-órás versenyén és 2024-ben megint rajthoz áll.

A BMW M GmbH motorsport-részlegének mérnökei 2022-ben a versenyautó-fejlesztési fázis utolsó lépéseivel és átfogó tesztvezetéseivel is nagyon sok időt töltöttek a Föld versenypályáin, a befektetett munkát ugyanakkor siker koronázta: a BMW a Német Túraautó Bajnokság (DTM) pilóták közti és csapatok közti megmérettetését is megnyerte. A modern BMW M4 GT3 versenyautó első szezonja a bajor színekben versenyző Schubert Motorsport és a csapat dél-afrikai pilótája, Sheldon van der Linde győzelmével zárult.