Új uszodaépületet avattak a Szőnyi úton

Új uszodaépületet avattak a Szőnyi úton

A Volvo Kupa nemzetközi férfi vízilabdatorna két pénteki mérkőzése között avatták fel a BVSC-Zugló 569 millió forintból felépítetett Szőnyi úti új uszodaépületét.

A most elkészült uszodaszárnyban egy 25 méteres edzőmedencét, valamint egy kisebb tanmedencét alakítottak ki. Utóbbinak köszönhetően az eddigi nyolcezerrel szemben évente 12-14 ezer zuglói gyerek tanulhat meg ott úszni.

Az avatóünnepségen Simicskó István sportért felelős államtitkár emlékeztetett arra, a kormányzat sporttal kapcsolatos egyik fő célja, hogy minél több új sportlétesítmény épüljön az országban. A BVSC új uszodaépülete szerinte kitűnő példa erre, igazi minőségi építészeti munka, amely hozzájárulhat egy másik cél megvalósulásához is, ahhoz, hogy minél több gyerek tanuljon meg úszni.

Karácsony Gergely, Zugló polgármestere beszédében azt emelte ki, hogy az uszoda a BVSC, a XIV. kerületi önkormányzat és a kormány együttműködéséből épülhetett meg. Egyúttal megköszönte az előző városvezetésnek, hogy támogatta a beruházást.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke azt mondta, örül, hogy a TAO-s programnak köszönhetően mostanában sűrűn kell uszodaavatóra járnia.

“Most azért vagyok különösen boldog, mert valamikor én is itt kezdtem el vízilabdázni” – tette hozzá.

Szatmáry Kristóf, a házigazda BVSC-Zugló elnöke úgy fogalmazott, ez az uszoda méltó arra, hogy a magyar férfi vízilabda-válogatott itt tartsa edzéseit.

Az új, 1100 négyzetméteres szárny megnyitásával 500 négyzetméterrel nőtt a vízfelület a Szőnyi úti uszodakomplexumban. A beruházás a régi uszoda teljes körű felújításával együtt 1 milliárd 130 millió forintba került. Ennek 70 százalékát a látvány-csapatsportokra fordítható támogatásból (TAO) teremtették elő, a 30 százalékos önrészt pedig Zugló önkormányzata biztosította.

A Szőnyi úti fejlesztések ugyanakkor ezzel még nem állnak le: hamarosan megkezdődik a BVSC asztalitenisz-csarnokának felújítása, és kialakítanak majd egy új parkolót is.

(forrás: MTI)