Új szintre emelik a játékélményt az LG 8K OLED televíziói

Új szintre emelik a játékélményt az LG 8K OLED televíziói

Az LG Electronics (LG) elénk tárta a Föld első NVIDIA GeForce RTX 30 szériás grafikai processzorait maradéktalanul támogató 8K tévéit. A cég harmadik generációs α (Alpha) 9 mesterséges intelligencia-processzorával felszerelt LG 8K OLED televíziók a lehető legteljesebb játékélményt kínálják több mint 33 millió önálló fénykibocsátásra képes pixelből álló, káprázatos kijelzőiken.

Az LG OLED készülékeit régóta a Föld legfejlettebb játékra szánt televíziói közt tartják számon önálló fénykibocsátásra képes pixeltechnológiájuk és az olyan legfrissebb HDMI specifikációk támogatása okán, mint a változó képfrissítési ráta (Variable Refresh Rate, VRR), az ultragyors válaszidő vagy az önműködő alacsony késleltetési mód (automatic low latency mode, ALLM). Mivel az LG OLED televíziói NVIDIA G-SYNC kompatibilisek, az LG felhasználók eddig is a GeForce RTX 20 és GTX 16 szériás grafikai processzorainak segedelemével élvezhették kedvenc játékaikat, amely egyenletes játékélményt garantál a legtöbb tradicionális monitorra sajátos villódzás, szakadás vagy akadozás nélkül.

Az LG OLED és Nanocellás 8K televízióiba épített, harmadik generációs α (Alpha) 9 AI processzor új szintre emeli a valós idejű sugárkövetést (ray-tracing), mindemellett a játékra finomított képmegjelenítést és teljesítményt. Mivel az LG 8K OLED televíziói 60 képkocka per másodperc sebességgel tudják visszaadni a 8K tartalmakat és megdöbbentő 48 Gbps sebességet kezelnek, a 8K játékok még sosem mutattak ilyen jól az LG OLED televízióin vagy az NVIDIA GeForce RTX 30 szériás grafikai processzorával.

„Izgatottak vagyunk, hogy a GeForce RTX 30 szériás grafikai processzor képességeivel egészíthetjük ki az LG 2020-as 8K OLED televízióinak tudását” – mondta Matt Wuebbling, az NVIDIA GeForce átfogó marketingjéért felelős alelnöke. „A játékosok el lesznek ragadtatva a tévék teljesítményétől a legmodernebb 8K-s PC játékok használatakor, amit a GeForce RTX 3090 grafikai processzora által kínált valósághű sugárkövetés és élvonalbeli AI-technológia tesz teljessé.”

Hogy a felhasználók teljesen elmerülhessenek a játékban, az LG 8K OLED tévéi a Dolby Atmos hangtechnológiáját és az LG mélytanulás-alapú, mesterséges intelligenciát alkalmazó akusztikai megoldását (AI Acoustic Tuning) is megkapták – utóbbi az akusztikai környezet felmérésével maga állítja be a hangképet a lehető legpontosabb hangzásért. A televíziókkal Bluetooth-alapú audiorendszert is kialakíthatnak a felhasználók: egyidejűleg akár több LG Bluetooth hangszórót is csatlakoztathatnak egy készülékhez. Az ilyen formában létrejövő virtuális 4.0 csatornás hangzással még teljesebbé válik a játékélmény. Az integrált LG ThinQ rendszer révén a felhasználók hangvezérléssel is irányíthatják a tévéket még akkor is, amikor a távirányítót éppen nem tudják használni.

„Az LG OLED televízióinak káprázatos képminősége az NVIDIA technológiai megoldásaival új szintű játékélményt szolgáltat, méghozzá fantasztikus 8K képminőségben” – mondta S. P. Baik, az LG szórakoztató elektronikai üzletágának televíziós terméktervezésért felelős alelnöke. „Az elmúlt év sikeres együttes munkája alapján várakozással tekintünk együttműködésünk bővítésére a Föld legkiemelkedőbb hardvermárkájával.”