Új szintre emeli a játékélményt a korszerű Samsung Odyssey Ark gaming kijelző

Új szintre emeli a játékélményt a korszerű Samsung Odyssey Ark gaming kijelző

A Samsung nyilvánosságra hozta a társaság első 55 colos képátlójú, 1000R ívelt gaming megjelenítőjét, az Odyssey Arkot, amely új formavilággal csatlakozik az árucikk-csoport korábbi tagjaihoz. A nagyméretű megjelenítő a 165 Hz-es frissítési rátának, 1 ms válaszidőnek (GtG, mindemellett az Ark Dial exkluzív vezérlőnek és modernizált pilótafülke módnak hála sajátos játékélményt nyújt.

„Nagy örömmel mutatjuk be jellegzetes, modern fejlesztésű Odyssey Ark gaming monitorunkat. Az 55 colos, 1000R ívelt kijelző a játékosok igényeihez alkalmazkodva prémium, filmszerű képminőséget nyújt, káprázatos térhatású hangzást nyújt és multifunkcionális kezelőfelületet ígér – hangoztatta Hyesung Ha, a Samsung Vizuális megjelenítők üzletágának ügyvezető alelnöke. – A játékosok új élményekre vágynak, a Samsung az Odyssey Ark fejlesztésekor ezt tartotta szem előtt. Az Odyssey széria legkorszerűbb tagja, az iparág egyik vezető szereplőjeként fokozza a játékélményt, míg magas minőséget képvisel.”

Az egyedi Odyssey Ark gaming megjelenítő személyre szabható, multifunkcionális kezelőfelülettel nyújt kimagasló filmes élményt és rendkívüli játékteljesítményt. Az Odyssey árucikk-csoport legkorszerűbb tagját a CES 2022 bemutatón mutatták be, ahol kiérdemelte az Innovációs Díjat.

Érzékekre ható, új filmes élmények

Az 55 colos nagyméretű, 1000R ívelt monitor alkalmazkodik az emberi látómezőhöz, és a periférikus látással érzékelt tartalmak egyaránt példás minőségben jelennek meg. A modernizált Pilótafülke üzemmód segédkezésével az állítható magasságú monitorállvány dönthető és forgatható, ami még kiemelkedőbb játékélményt nyújt, ezáltal a gamerek bármilyen virtuális világban elmerülhetnek.

Az Odyssey Ark a Samsung Quantum Matrix technológiáját alkalmazza, aminek betudhatóan a sűrűn elhelyezett LED-ek kifinomultan és precízen vezérelhetők. Az újonnan hozzáadott 14 bites processzornak és a kifinomult világításvezérlési korszerű műszaki megoldásnak betudhatóan 16 384 különféle szín megjelenítését biztosítja, ezáltal a gamerek valósághű grafikákat, még tisztább sötét és világos színeket érzékelhetnek.

A millió az egyhez arányú kontrasztérték még a legfinomabb részleteket is rendkívüli tisztasággal emeli ki. Amellett a Neural Quantum Processor UltrAz új szintre helyezi a tartalom minőségét, mivel 20 neurális hálózat által megalakított adatok támogatásával minden vizuális részletet felerősít, és a tartalmakat akár 4K felbontásra is feljavítja.

Az egyedülálló moziélmény érdekében az Odyssey Ark a Samsung Matt megjelenítő és Sound Dome technológiáját alkalmazza. A Matt megjelenítő ugyanabban az időben nyújt védelmet tükröződés és a becsillanás ellen, azonfelül csökkenti a zavaró tényezőket, ezáltal a felhasználók csakis az előttük megjelenő tartalomra tudnak összpontosítani. Az Odyssey Ark fergeteges hangzást nyújt az MI Adaptív hanggal és Dolby Atmosszal ellátott Sound Dome modern műszaki megoldás hozzájárulásával, amely fokozza a térhangzást. Az egy-egy sarokban található négy hangszóró és a két központi mélyhangfal a 60 W-os 2.2. 2 csatornának betudhatóan valósághű és gazdag hangzást nyújt, a legalacsonyabb 45 Hz-es hangokkal ellátott bármely játékképernyő vagy játékhangsáv közül.

Gamereknek fejlesztett játékteljesítmény

Az Odyssey Ark gaming megjelenítő 165Hz-es frissítési rátával, 4K (3,840×2,160) felbontással, AMD Freesync Premium Pro funkcióval, emellett 1 ms válaszidővel érkezik, biztosítva a tűéles képminőséget, ezáltal a gamerek akár egy akciódús játék közben is előnyre tehetnek szert.

Multifunkcionális kialakítás az ideális beállításokért

A játékosok részére egyre fontosabb a személyre- és testreszabott játékélmény. Az Odyssey Ark jó néhány korszerűsödött szerepkört nyújt, mindent összevetve példaként a játékosok maguk állíthatják be a képernyő méretét, dőlésszögét, ezenfelül a képarányt a lehető legjobb játékélmény eléréséhez. A napenergiával funkcionáló Ark Dial – az Odyssey Ark exkluzív vezérlője – támogatásával a heterogén beállítások, beleértve a Flex Move monitort, a Több ablakos nézetet, a Gyorsbeállításokat és a Játéksáv szerepkört, szélsebesen és szolidan vezérelhetők.

A Flex Move megjelenítő szerepkörnek betudhatóan a felhasználók beállíthatják például a képernyő méretét (55 és 27 col közt), a kijelző dőlésszögét, tetejébe a 16:9-es, 21:9-es és 32:9-es képarányok közül kiválaszthatják a számukra legideálisabb méretezést mindössze egy érintéssel az Ark Dial hozzájárulásával. Ezek a alkalmak mindazonáltal nem kizárólagosan a vízszintes, hanem a függőleges elrendezés tekintetében is érvényesülnek, ezáltal a felhasználók többféleképpen tehetik személyre szabottá a képi hatást. A Több ablakos nézetnek betudhatóan a képernyő maradéktalanul kihasználható, mivelhogy a szerepkör kínálja a fogyasztóknak, hogy vízszintes elrendezés tekintetében négy, miközben függőleges elrendezés tekintetében három képernyőt jelenítsenek meg ugyanabban az időben. Mindent összevetve a következő években már nem létfontosságú több megjelenítő használata, vagyis a gamerek is zökkenőmentesen élvezhetik a játékokat.

A Játéksáv egy olyan hatékony szerepkör, amellyel villámgyorsan és szolidan megfigyelhető a játék állapota, de a fontosabb beállítások is elérhetők nélküle, hogy ki kellene lépni a játékból. Az FPS (másodpercenkénti képkocka), a HDR (nagy dinamikatartomány) és a VRR (változó frissítési ráta) ellenőrzésétől az olyan beállításokig, mint a képernyőarány, a válaszidő és a játékkép mód, a Játéksáv a játékos kezébe adja a vezérlést és a győzelemhez vezető utat.

Az Ark Dial nemcsak napelemmel van felszerelve, hanem USB Type-C csatlakozással is tölthető, ezáltal nincs szükség eldobható elemekre.