Új sportcsarnok lesz Pécsett

Új sportcsarnok lesz Pécsett

Egykettőre, akár júniusban megkezdődhet a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) több sportág művelésére alkalmas – 2000 négyzetméteres – nettó 860 millió forintból megvalósuló sokoldalú munkacsarnokának építése.

Az információ alapján a PVSK Verseny utcai sporttelepére tervezett létesítmény építésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárást a B Build and Trade Kft. nyerte.

A javarészt társasági adó-támogatásból (TAO), részben mindazonáltal pécsi önkormányzati forrásból megépíteni tervezett ház „ugrásszerűen rendbe hozza” a település utánpótlás-, tömeg- és versenysportjának létesítményi helyzetét – írták, hozzátéve, hogy abban több mint százfős lelátó, közösségi tér, öltözők, szociális és másfajta kiszolgáló helyiségek kapnak helyet.

A klub jelezte: az építkezés a egész szerződött összeg rendelkezésre állásakor kezdődik. A munkálatok várhatóan egy évig tartanak; a sportolók leghamarabb 2018 centrumában vehetik ezt követően birtokba a csarnokot.

Az írásos összegzésben Czerpán Istvánt, a PVSK elnökét elevenítve közölték: „a munkacsarnokban naponta több százan sportolhatnak ezt követően. A településsel kötött együttműködésünk eredményeként a csarnok délelőttönként az általános- és középiskolás tanulók mindennapos testneveléséhez, délutánonként a PVSK csaknem 500 kosárlabda utánpótlás-játékosának neveléséhez, este mindazonáltal a versenysport edzéslehetőségéhez biztosítja ezt követően a helyszínt”.

„A modern munkacsarnok kiváltja a korábbi, sportolásra csak korlátozottan alkalmas helyszínek egy részét. Meg vagyok győződve arról, hogy a modern létesítmény méltó lesz a csaknem százéves PVSK-hoz, és hozzájárul a színvonalas szakmai munka folytatásához” – vélekedett a sportvezető.

mti