Új filmzenei albuma jelenik meg az Oscar-díjas Hans Zimmernek

Új filmzenei albuma jelenik meg az Oscar-díjas Hans Zimmernek

Új filmzenei albuma jelenik meg jövőre Hand Zimmer Oscar-díjas filmzeneszerzőnek – hozta nyilvánosságra a hétvégén kiadója, a Sony Classical.

A kiadó ízelítőül egyúttal közre is adta a dupla lemez első számát, a háromrészes Last Samurai Suite című darabot Az utolsó szamuráj című filmből.

A Hans Zimmer Live című dupla lemez a zeneszerző leginkább közkedvelt darabjainak új feldolgozásait magába foglalja. Többek között Az oroszlánkirály, A sötét lovag, a Dunkirk, a Gladiátor és az Eredet filmzenéi is újragondolt változatban hallhatók ezt követően a korongokon.

Zimmer idén nyári hónapokban, a koncertturnéján vette fel a filmzenei számokat. Az albumot tíz fellépés műsorából rögzítették, amelyeken a húsztagú The Disruptive Collective titulussal rendelkező zenekarát vezényelte.

Zimmer maga is több hangszeren játszik a felvételeken, amelyen az Odesszai Operazenekar és Kórus is közreműködik.

„Szimplán a legjobb albumot akartam elkészíteni. Azt akartam, hogy a zene kicsit máshogy lélegezzen a saját környezetében. Ebben a kalandban a lehető legjobb közreműködő csapat szegődött hozzám” – idézte a zenész-karmestert a Variety.com.

A dupla album március 3-án jelenik meg, és a steraming platformokon szintén rendelkezésre fog állni.

Zimmer egy sor új európai koncertjét is nyilvánosságra hozta: a jövő évre tervezett fellépések dátumait a hanszimmerlive.com honlapon hozta nyilvánosságra. Az április 23-án a németországi Oberhausenben kezdődő koncertturné 15 országot érint, Budapesten június 5-én a Papp László Sportarénában rendezik meg az előadást.

mti