Üdv újra nálunk – Ismételten rendelhető a Volkswagen e-up!

Üdv újra nálunk – Ismételten rendelhető a Volkswagen e-up!

Folytatódhat az e-up! sikertörténete: a tisztán elektromos hajtásrendszerű kisautó újra megrendelhető. Jó néhány vásárló részére épp a Volkswagen e sikermodellje szolgált belépőül az elektromos mobilitásba, a kis települési specialista hiszen egyidejűleg biztosít bőséges alapfelszereltséget, akár négy személy részére is helyet és tekintélyes hatótávot. Az e-up! eddig nemzetközileg több mint 80 ezer példányban talált gazdára.

Abszolút eladási slágerré vált az e-up! 1 az elmúlt évek esetén, aminek következtében szállítási határideje nem alig 16 hónapra növekedett. A Volkswagen így 2020 végétől átmenetileg nem vett fel több megrendelést kisautójára, aminek gyártása a rendelésállomány feldolgozása érdekében 2021 alatt is folytatódott. Az e-up! mindent összevetve tavalyi csaknem 30 800 kiszállításával a második helyet szerezte meg Németországban a leginkább közkedvelt tisztán elektromos gépjárműk márkákon átívelő rangsorában. Miután mára sikerült feldolgozni a felhalmozódott rendelésállományt, Németország után hazánkban is ismételten elérhető az ID. 32 alatti piaci szegmensbe tartozó modell. Az e-up! most 9 662 160 Ft-tól konfigurálható.

Piaci sikereivel az e-up! nagyban hozzájárul a Volkswagen elektromos offenzívájához. A társaság eddig több mint félmillió tisztán elektromos hajtásrendszerű gépkocsiját értékesítette nemzetközileg, ebből 263 ezer BEV-modellt 2021 idején helyeztek első ízben forgalomba. „ACCELERATE” stratégiája részeként a Volkswagen márka 2030-ra legalább 70 százalékra tervezi emelni BEV-modelljei arányát egész európai kiszállításaiban, ami jóval több mint egymillió járműnek felel meg. A cég 2050-re mérleg alapján szén-dioxid-semlegessé kíván válni.