Tornatermet avattak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Besenyszögön

Tornatermet avattak a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Besenyszögön

Tornateremmel bővült a besenyszögi Chiovini Ferenc Kolping Katolikus Általános Iskola, a magyar kormány pártfogásával 400 millió forintból megvalósult beruházást ünnepélyes keretek közt nyújtották át.

A rendezvény elején Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Szimpózium elnöke szentmisét celebrált és megáldotta a korszerű tornatermet. Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár az ünnepségen hangoztatta: bízik abban, hogy nagyon sok testet és lelket is építő csapat- és közösségépítő program valósulhat ezt követően meg a tornateremben. Mert a test és lélek egységére van szükség, és „amikor csapatsportot és közösséget épít az ember, a lelke is kell, hogy erősödjön” – hangoztatta.

Kijelentette még: a 400 millió forintos beruházás jócskán szélsebesen, csaknem fél év alatt valósult meg. Az államtitkár megköszönte az ezt segítő példaértékű összefogást a fenntartónak, az önkormányzatnak, a kormányhivatalnak és a beruházás megvalósításában résztvevőknek.

Soltész Miklós gratulált a szolnoki vízilabda-és kosárlabdacsapatok eredményeihez, és reményét fejezte ki, hogy a besenyszögi iskola diákjai közül is hasonlóan tehetséges emberek kerülnek ki, akik „építik a nemzet közösségét”.

Tóth Gábor, a fenntartó Kolping Nevelési és Szociális Intézményfenntartó Szervezet igazgatója közölte: a több mint 1400 négyzetméteres létesítményen belül 900 négyzetméter csak a küzdőtér, de öltözők, szertárak és ezekhez kapcsolódó helyiségek is épültek. A beruházás kivitelezője a szolnoki Qualitat Kft. volt – említette meg.

Balogh Zoltán, Besenyszög független polgármestere kijelentette: a korábbi tornaterem már életveszélyes volt, 2016 nyarán a beázások folytán leszakadt az akkor már használaton kívüli létesítmény álmennyezete. Mivel a szakvélemény felújíthatatlan hibát állapított meg, az önkormányzat saját költéségén az alkotmány lebontása mellett döntött – számolt be. A polgármester a korszerű tornatermet Besenyszög legnagyobb közösségi színterének nevezte.

Bene Ildikó, a térség fideszes országgyűlési küldötte azt mondta el, hogy a sportrendezvényeken túl másfajta kulturális rendezvényeknek is helyet ezt követően a tornaterem. Magyarország kormánya a következő években is azért kíván dolgozni, hogy hasonló fejlesztésekkel erősítse a vidéki Magyarországot és az nevelési ágazatot – fűzte hozzá.

Kiss Ernőné iskolaigazgató kiemelte, hogy a modern létesítmény nemcsak a testnevelésórák színtere lesz, hanem a szabadidősporté és kulturális eseményeké is.

MTI