Több mint tízezer látogatót kalauzolt a jövőbe a BMW Group Magyarország a Brain Bar eseményen

Több mint tízezer látogatót kalauzolt a jövőbe a BMW Group Magyarország a Brain Bar eseményen

Múlt héten három napra szó alapján testközelbe került a jövő a fővárosi Brain Bar eseményen. Európa legnagyobb és újfent a BMW i pártfogásával megszervezett fesztitválján a jövővel kapcsolatos legizgalmasabb és legprovokatívabb témáké, ráadásul a Föld legjobb koponyáié volt a terep.

Megfizethetetlen értékkel bíró útravalóval léphettek ki a Brain Bar esemény érdeklődői a Corvinus Egyetem épületéből: a Föld legnagyobb gondolkodóinak jövőről, emberiségről alkotott elképzeléseinek esszenciájával. A nevéhez köthető sikercégekről (Facebook, SpaceX, LinkedIn, Airbnb), karakteres véleményéről és természetesen a PayPal egyik alapítójaként is ismert Peter Thiel exkluzív előadást tartott, Margrethe Vestager, az EU versenypolitikai biztosa – aki sikerrel száll szembe a Föld leghatalmasabb és legyőzhetetlennek tűnő vállalataival – a Duna-parti szabadtéri színpadon állva bátorította a hallgatóságot, hogy a modern műszaki megoldás a jövőnk, de nem a végzetünk. Óriási várakozás előzte meg Massimo Bottura sztárséf érkezését, aki elárulta, mi modernizált gondolkodása titka: ugyanabban az időben kell mindent tudnunk, és elfelejtenünk ahhoz, hogy a jövőt formálni tudjuk. Az ugyancsak tekintélyes népszerűségnek örvendő Sophia, a Föld első humanoid robot állampolgára mindazonáltal a jövővel kapcsolatos kérdésekre válaszolt, és azt is elmondta, hogy mi a legelső emléke. Tony Douglas a BMW Group Mobility Services márka, marketing és kommunikációs igazgatója ugyanakkor a járművekbe integrálható, felhasználói élményt fokozó megoldásokról, továbbá a fenntartható települési mobilitás lehetőségeiről tartott lebilincselő előadást.

A Brain Bar rendezvény indulása óta élvezi a BMW Group Magyarország révén a BMW i támogatását. A bajor prémiumgyártó továbbfejlesztett almárkájával, mely az elektromos autózás egyik legsikeresebb hazai megbízottja, integráltan jelent meg a parádén. A Corvinus Felsőfokú intézményben egy most bemutatott BMW i8 Roadster-t tekinthettek meg a vendégek, egy exkluzív BMW i Lounge működött a rendezvény alatt, valamint a kíváncsiskodók BMW i3-as modelleket vihettek el tesztvezetésre a szomszédos Bálna teraszáról indulva. Ezenkívül, a BMW Group Magyarország a rendezvényen résztvevő előadók fővárosi közlekedéséről is gondoskodott.