Szeptember végén mutatják be a Békéscsabai Jókai Színházban a Megfeszített című rockoperát

Szeptember végén mutatják be a Békéscsabai Jókai Színházban a Megfeszített című rockoperát

Szeptember végén mutatják be a Békéscsabai Jókai Színházban a Megfeszített című rockoperát, a közismert bibliai történetet feldolgozó grandiózus színházi előadásban több mint 70 színész, énekes és táncos lép fel.

A rockoperát Koltay Gábor rendezi, az előadás zenéjét Koltay Gergely írta.

Az idén ismét színpadra kerülő világzenei szerzeményt már bemutatták egyszer a 2000-es évek elején a csíksomlyói nyeregben. A tisztesség, a becsület és a hűség a pénzzel és a hatalommal szembeni konfliktusáról szóló történet külön figyelmet szentel a tömegek manipulálhatóságának.

Az előadást augusztus 19-én már megtekinthetik a nézők a Szarvasi Vízi Színházban – közölte Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója.

Az történetnek magyar vonatkozása is van, mivel a színházi darab be akarja mutatni, hogy a magyarság hogyan ékelődött Szent István király uralkodása után a keresztény kultúrába – emlékeztetett Bozsó József, a Magyar Zenés Színház igazgatója, aki a produkcióban Jézus egyik tanítványát alakítja. Hozzátette, a Békéscsabai Jókai Színház és a Magyar Zenés Színház következő közös produkcióját, a Viktória című operettet november 9-én mutatják be.

mti