Stratégiai megállapodás az modernizált elektronikus fizetési megoldások terjedéséért a Debreceni Felsőfokú intézményben

Stratégiai megállapodás az modernizált elektronikus fizetési megoldások terjedéséért a Debreceni Felsőfokú intézményben

A Debreceni Egyetem (DE) stratégiai partnerként részt vesz az elektronikus fizetési stratégia megalkotásában, az továbbfejlesztett fizetési megoldások terjesztésében – erről az intézmény vezetői írtak alá együttműködési megállapodást az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) vezetőivel.

Az aláírás alkalmából kiadott közlemény idézi Szilvássy Zoltán rektort, aki úgy vélekedik, hogy a megállapodás következtében a hazai modernizált megoldások gyorsabb és hatékonyabb elterjedése kiszámítható. Hangoztatta: ma Magyarországon a fizetések mindössze 15 százaléka zajlik elektronikus úton, ennek értelmében van teendő ezen a tartományban.

Bács Zoltán, a DE kancellárja azt mondta el, hogy az egyetem célja a vállalati és az intézményi gyakorlatot is jól ismerő, permanens önképzésre alkalmas mesterek kibocsátása. Ennek napjainkban már része az továbbfejlesztett megoldások elsajátítása a pénzügyi tájon is – fűzte hozzá. A közlemény hangsúlyozza: az aláírók szellemi erőforrásaik szinergiáinak kiaknázásával tehetnek a magasabb pénzügyi kultúra megteremtéséért, hogy ezen a szakterületen is Magyarország versenyképes maradjon, és akár vezető szerepre tehessen szert Európában.

mti