Saját zenei videómegosztót indított az Óbudai Danubia Zenekar

Saját zenei videómegosztót indított az Óbudai Danubia Zenekar

Ugyanabban az időben funkcionál online koncertteremként és zenei videómegosztóként az Óbudai Danubia Zenekar (ODZ) új felülete; a június elsejéig ingyen hasznavehető https://utazenehez.hu weboldalon hangulatok alapján csoportosítva lehet találkozni tradicionális zenei darabokkal.

Az Út a zenéhez oldal mindazoknak is belépőt jelenthet a hagyományos zene világába, akik korábban kevésbé találkoztak a műfajjal, de kíváncsiak és nyitottak lennének rá. A felületen tudniillik hangulatokhoz, érzelmekhez köthető kategóriákba rendezve lehet válogatni a felvételek közt – hangsúlyozza a zenekar által a sajtó számára eljuttatott közlemény.

„Fontosnak tartottuk, hogy egészen rövid részletek is elérhetővé váljanak, mivelhogy nem biztos, hogy valakinek van kedve és ideje egy egész szimfóniát végighallgatni. Egy egyperces videóból viszont el tudja dönteni, hogy közel áll-e hozzá a megjelenés. Ezentúl tovább tud menni, és meg tudja hallgatni az egész művet, vagy akár egy egész koncertet is” – idézi a közlemény Hámori Mátét, a zenekar művészeti vezetőjét.

A felületen a videókat 40 kategóriába csoportosították: például Lélek, Harc, Hős, Kaland, Közösség, 18+, Pszicho, Más-világ, Lélek, Dark, Egyedül címszavak mentén lehet válogatni közülük.

Az Út a zenéhez kampányhoz hat nagykövet is csatlakozik, akik saját élményeiken át mutatják meg azt, mennyire sokféle területre, élethelyzetre képes inspirálóan hatni a zene; Janklovics Péter humorista példának okáért az Ősi kategóriából, „téren és időn átrepítő” zenék közül válogatott.

Mint az ODZ hangsúlyozza, az Út a zenéhez oldalon a gyerekeknek szóló videóktól a zenés meditáción keresztül a hagyományos szmokingos koncertig csaknem az összes megtalálható, ami zene.

A weboldal egyúttal az Óbudai Danubia Zenekar online otthona is, ahol a zenekar korábbi kihangsúlyozott koncertjei, ifjúsági előadásai mellett az élő közvetítések is elérhetők lesznek. A videólejátszások alapján ugyanakkor a rendszer alkalmazkodik a felhasználóhoz, és az ízlésének használható javaslatokat ajánl fel – áll a közleményben.

mti