Online rendezik meg az ez évi Torinói Internacionális Könyvfesztivált

Online rendezik meg az ez évi Torinói Internacionális Könyvfesztivált

A találkozó 33 éves történetében első alkalommal rendezik meg online a Torinói Internacionális Könyvfesztivált – olvasható az Olasz Kultúrintézet közleményében.

Az olvasók élő közvetítéseken át találkozhatnak olasz és internacionális vendégekkel a rendezvény honlapján, tetejébe közösségi (Facebook, Instagram, Twitter) csatornáin.

Az ez évi jellegzetes fesztivált a szervezők a vírus áldozatainak, azok rokonainak ajánlják, mindemellett a kórházi dolgozóknak, akik áldozatos munkájukkal számtalan életet mentenek – olvasható az Olasz Kultúrintézet közleményében.

Az aktuális krízishelyzetre reagálva a szervezők a gazdag programkínálaton belül egy extra kiadással is készülnek, olasz és internacionális írók, gondolkodók és a könyvkiadók együttműködésével.

Az olasz külügyminisztériumnak, ugyanakkor a 82 olasz kulturális és diplomáciai külképviselet hálózatának hála a rendezvény idei programja széles körben elérhetővé válik az olvasók, az olasz nyelvet diákok, az olasz kultúra és irodalom kedvelői részére nemzetközileg.

A szervezők a 33. fesztiválnak ezelőtt már a Más életformák címet adták, amellyel a közeli jövő megidézése volt a céljuk. Mint írják, a világjárványtól sújtott Olaszország a kultúra támogatásával lépi keresztül az egészségügyi vészhelyzet határait, hogy újból megnyíljon a Föld felé.

Az esemény egész programja a www.salonelibro.it honlapon elérhető.

mti