Önálló standdal vesz részt Magyarország a londoni BETT Show-n

Önálló standdal vesz részt Magyarország a londoni BETT Show-n

Első alkalommal vesz részt önálló országstanddal a londoni BETT Show-n Magyarország, ezzel is jelezve az tanítás digitalizációja melletti elkötelezettségét – tájékoztatta a Digitális Jólét Program (DJP) az MTI-t.

A British Educational Training and Technology Show január 24. és 28. közt lesz Londonban. A Föld legnagyobb oktatástechnológiai kiállításán és konferenciáján Magyarország 310 négyzetméteres standdal vesz részt – áll a közleményben.

A hangsúlyos magyar részvétel elősegíti az internacionális szakmai és tárcaközi kapcsolatok fejlődését, lehetőséget ad a legmodernebb oktatástechnológiai megoldások megismerésére, mitöbb hozzájárul a magyar oktatástechnológiai vállalkozások exportképességének növeléséhez – írták.

A standnál a kíváncsiskodók Magyarország Digitális Tanítási Stratégiáját (DOS), modernizált magyar oktatástechnológiai termékeket, szolgáltatásokat ismerhetnek meg. A DOS célja, hogy új, a digitális kor kihívásaira reflektáló, nyitott nevelési környezet jöjjön létre és senki ne hagyja el az nevelés és a képzés rendszerét legelőnyösebb digitális kompetenciák (digitális írás-, és olvasástudás) nélkül.

A Digitális Jólét Program esélyt kínál arra, hogy gyakorló tanárok, szakértők is ellátogathassanak a bemutatóra. Ötven, pedagógusszervezetek által delegált pedagógus a találkozón személyesen is megismerheti ezt követően a digitális tanítás haladó szellemű eszközeit, módszereit.

A BETT Show – amely elsődlegesen az információs modern műszaki megoldás képzési célú felhasználásának példáit tárja a közönség elé – szakmai és egyben kereskedelmi fórum is, amelyre csaknem 35 ezer nagy-britanniai iskolavezető és tanár érkezik vásárlási szándékkal, azonfelül ötezer szakértő, nevelési döntéshozó, fejlesztő csaknem hetven országból a legmodernebb modern műszaki megoldások áttekintésére.

MTI