Okos háztartási gépek

Okos háztartási gépek

Az LG Electronics (LG) a berlini IFA-n olyan korszerűsített okos otthon technológiákat szemléltet, melyek megváltoztatják a hétköznapi életet. A vállalat modern együttműködéseket kötött, hogy háztartási eszközeiből kihozza a maximumot: a legfőbb partner nem más, mint a világ legnagyobb online kereskedelmi vállalata, az Amazon. Az LG az IoT növekvő piacán most is a nyílt együttműködések, nyílt platformok és nyílt összekapcsolhatóság elveit követi.

Bevásárlás egy gombnyomással

Az Amazonnal kötött professzionális partnerség első gyümölcse egy olyan rendszer, ahol a háztartási gépek tevékenységét koordináló LG SmartThinQTM Hub az amerikai vállalat okos személyi asszisztens rendszerével, az Echoval kapcsolódik össze. Mostantól voltaképpen nincs szükség mobilalkalmazásra, ha össze akarjuk hangolni az okos otthon eltérő funkcióit – bátran az Echot megszemélyesítő Alexára bízhatjuk a vezérlést. A SmartThinQTM szenzorral felokosított mosógép arra is képes, hogy telefonon értesítsen minket, ha egy mosás véget ért, az integrált Amazon Dash szolgáltatáson keresztül mindazonáltal egyetlen gombnyomásra házhoz rendelhetjük az elfogyott mosószert.

Receptböngészés a hűtő ablakán

Az IFA-n mutatkozik be az LG InstaView Door-in-DoorTM hűtőszekrény is, melyben egy Intel Compute Stick-el és egy Intel AtomTM processzorral ellátott számítógép dolgozik. A hűtőszekrény 29 colos LCD érintőkijelzője monitorként és átlátszó ablakként is hasznosítható, a Knock-On funkcióval hiszen két kis koppintásra az üveg átlátszóvá válik, mindent összevetve az kapu kinyitása nélkül is belenézhetünk a hűtőbe. Az InstaView Door-in-DoorTM hűtőszekrény eltérő hasznos alkalmazásokat is felvonultat: a képernyőn recepteket kereshetünk, zenét hallgathatunk, videókat nézhetünk, vagy akár online is vásárolhatunk.

A tanuló hűtőszekrény, ami mindent lát

Az LG Signature hűtőszekrény szenzoros technológiájának hála képes megtanulni a felhasználói szokásokat (példaként megjegyzi, hogy milyen gyakran nyitjuk ki az ajtót), és ehhez alkalmazkodva optimalizálja működését. A hőmérsékletet mérő szenzor érzékeli, mikor kerül meleg vagy forró étel a hűtőbe, ezután ennek megfelelően akár 30%-kal gyorsabban képes visszahűteni a belső teret, mint az átlagos hűtőszekrények1. A benne fedezhető fel 2 megapixeles, széles látószögű kamera látja a hűtő belsejének egész tartalmát, mindent összevetve okos telefonunkon keresztül akár bevásárlás közben is megnézhetjük, miből van otthon hiány. Ezek után egészen biztosak lehetünk benne, hogy hazaérve, a hűtő felnyitásakor nem ér minket kellemetlen meglepetés.

A fentiek mellett pár korszerű IoT kiegészítő is bemutatkozik az IFA-n: köztük a SmartThinQ izzó, a SmartThinQ csatlakozó és a SmartThinQ mozgásérzékelő, melyek nagyszerű összhangban működnek egyesült erővel a SmartThinkQ Hubbal és szenzoraival.

„Fontosnak tartjuk, hogy modernizált, piacvezető partnerekkel működjünk közösen, ugyanis az együttes újítások révén az LG okos otthon megoldásai is kényelmesebbek lesznek” – mondta Jo Seong-jon, az LG Electronics Home Appliance & Air Solutions Company elnöke. „Hiszünk abban, hogy IoT technológiánkat az együttműködésre való készség és nyitottság teszi különlegessé. Ennek révén sokkal több élményt nyújthatunk vásárlóinknak, mintha egy zárt platformot építenénk.”