Nyáron nyitott tetőterasz, télen fedett télikert, egy igazi kabrió-lakás Rotterdamban

Nyáron nyitott tetőterasz, télen fedett télikert, egy igazi kabrió-lakás Rotterdamban

Egy rotterdami fiatal pár megelégelte, hogy a nagyvárosi betondzsungelben nincs egy kertjük, ahol napozhatnának, grillezhetnének, vagy ahová a gyerekeiket kiengedhetnék, hogy a szabad levegőn játsszanak, ezért úgy döntöttek, hogy kialakítanak egy kertet saját lakásuk tetőterében.

A fiatal pár a HUNK Design építésziroda tulajdonosai, így kézenfekvő volt, hogy a komplett átalakítással járó munkát ők maguk tervezzék meg. A tervezés során a lakás alaprajzát teljesen átrajzolták, így például az étkező és a konyha az alsó szintről az emeletre került, míg az új szülői háló a fürdőszobával és tágas modern gardróbbal a lakás alsó szintjére költözött.

A munkálatok során a tető 2/3-át eltávolították, itt kapott helyet az üvegfalakkal és üvegtetővel teljesen és részlegesen is zárható terasz, valamint a konyha-étkező, mely a korábbi sátortető helyett, a terasz tetőszerkezetének folytatásaként lapos-tetőt kapott. Az eredeti sátortetőnek csak 1/3-át hagyták meg, itt alakították ki a nappalit egy kényelmes, családias süllyesztett kanapéval.

A tetőterasz miatt a lakók a lakóterület egy jelentős részét elvesztették ugyan, de elmondásuk szerint megérte, hogy gyermekeik számára egy zöld játszóteret, saját maguk részére, pedig egy kellemes pihenőhelyet nyertek, melyet ráadásul télen is élvezhetnek.

(forrás: ingatlantajolo.hu)