Műszaki problémák folytán csúszik a Párisi Udvar Hotel átadása

Műszaki problémák folytán csúszik a Párisi Udvar Hotel átadása

Előre nem látott műszaki problémák folytán a tervezett 2018 júniusa helyett ősszel nyújtják át a felújítás alatt álló Párisi Udvarban épülő ötcsillagos hotelt – mondta Fazekas Tamás, a Párisi Udvar Hotel szállodaigazgatója háttérbeszélgetésen Budapesten.

A szállodát a Mellow Mood Hotels Ltd. üzemelteti ezután, és az amerikai The Unbound collection by Hyatt franchise lánc második európai tagjaként fog működni. Fazekas Tamás hangoztatta, hogy újabb 1400 négyzetméteren kellett a födémet lebontani, ami 700 millió forint többletköltséget jelent, mindent összevetve a beruházás összértéke 13,1 milliárd forintra növekedett.

A Hyatt cégcsoport Unbound brandje elmondása alapján a jellegzetes helyszínen és épületben fedezhető fel első osztályú, luxus szállodákat tömöríti. A márka egyediségét mutatja, hogy az egész világon 5 szálloda tartozik ide, első európai tagja a párizsi Hotel du Louvre. Visszaidézte, hogy a Hyatt 1982-től 20 éven keresztül már jelen volt Budapesten és állítása alapján a cégcsoport mindenképp vissza akart térni a magyar fővárosba. A hotelben 110 vendégszoba – ebből 18 lakosztály – 300 négyzetméternyi szimpózium tér, étterem, bár, valamint kávézó lesz ezután. A Párisi Udvar Hotelnek betudhatóan olyan határon túli turisták is érkeznek ezután Budapestre, akik eddig nem látogattak el a fővárosba – vélte.

Kérdésre válaszolva hangoztatta: az önkormányzattal kötött megállapodás értelmében a földszinti passzázst bárki látogathatja ezt követően, nem kizárólag a hotelben van kávézók és vendéglők vendégei. Hermesz János projektmenedzser közzétette, hogy az építési munkák folytán lezárt Petőfi Sándor utca december 23-án ugyan újra megnyílik, de ekkortól a Ferenciek kapcsán növelik az építési területet, ami okán a buszmegálló 10 méterrel hátrébb kerül. A közterület-foglalás vélhetően fél évig tart.