Modernizált a Huawei alkalmazásboltja, az AppGallery

Modernizált a Huawei alkalmazásboltja, az AppGallery

Modernizált a Huawei alkalmazás-áruháza, az AppGallery, amely ezentúl minden eddiginél egyszerűbben funkcionál. A vállalat appboltja egybeolvadt a Petal Search okos appkeresővel, mindent összevetve már közvetlenül, külön keresőmotor segítsége nélkül elérhető az androidos alkalmazások széles választéka. Minden alkalmazást négylépcsős biztonsági ellenőrzésnek vetnek alá, és örök jelzést kapunk a lehetőség szerinti frissítésekről is. Az AppGallery mára a harmadik legnagyobb alkalmazásbolttá fejlődött átfogó szinten, tíz százalékkal növelte felhasználói számát Kínán kívül az elmúlt egy évben, és immáron nagyjából 580 millió aktív havi felhasználóval büszkélkedhet a világon.

A Föld harmadik legnagyobb alkalmazásboltjává vált a Huawei saját alkalmazásáruháza, az AppGallery az elmúlt két évben. A platformnak több mint 580 millió aktív havi felhasználója van a világban mindenfelé, ebből 43 millió Európában, ami tíz százalékos növekedést jelent a Kínán kívüli területeken az elmúlt egy évben.

A növekedés mellett ugyanakkor még mindig kulcsfontosságú az alkalmazások minél könnyebb elérése a Huawei telefonokon, mindent összevetve a cég újabb lépésének betudhatóan korszerűsödött az AppGallery, még egyszerűbbé és hatékonyabbá vált az alkalmazások keresése és letöltése, miután a Petal Search korábbi okos keresőmotor beépült az alkalmazás-áruházba. Ezentúl a Huawei masinákat használók közvetlenül az AppGallery-n át keresve, külön keresőmotor segítsége nélkül érhetik el a leginkább közkedvelt közösségi médiaalkalmazásokat is, példának okáért a Facebookot, az Instagramot, a Twittert és a LinkedInt. Ugyanez vonatkozik a közkedvelt mulattató alkalmazásokra, mint a Netflix, a Disney+ vagy a Spotify, illetve a kommunikációs alkalmazásokra, példának okáért a WhatsAppra vagy a Facebook Messengerre.

A modernizált AppGallery a cég legkorszerűbb okostelefonjaival, a 60 MP felbontású előlapi kamerával felszerelt HUAWEI nova 10-vel és a világon elsőként tíz fokozatú, változtatható rekeszértékű kamerával büszkélkedhető csúcskategóriás HUAWEI Mate 50 Pro-val közösen mutatkozik be Magyarországon is.

A Huawei továbbá fokozottan odafigyel a helyi alkalmazások fejlesztőivel való együttműködésre, és a magyarországi felhasználói igények kielégítésére. Ennek betudhatóan nagyon sok felkapott magyar alkalmazás válik hozzáférhetővé az AppGallery-ben, legyen szó utazást, vásárlást, életmódot vagy pénzügyeket érintő alkalmazásokról.

Fókuszban a biztonság és a felhasználói impresszió

A cég biztonsági protokollja alapján a Huawei alkalmazás-áruházában minden harmadik féltől származó appnak egy négy lépésből álló biztonsági ellenőrzésen kell átmennie: szigorú átvilágításon, felügyeleten, tanúsítási folyamaton és újraellenőrzésen esnek át az alkalmazások mielőtt bekerülnének az AppGallerybe, amely eljárásnak a célja a rosszindulatú appok azonosítása és elkülönítése. Mindemellett az AppGallery napi biztonsági ellenőrzéseket is végez, amelyek az alkalmazáson belüli, rosszindulatú tevékenységre utaló jelek észlelésére irányulnak, ezenfelül az appbolt arra is figyel, hogy érkezett-e az alkalmazáshoz frissítés és hogy megbízható-e a telepítőcsomag. Ugyanígy adatbiztonsági szempontból is ellenőrzi az alkalmazásokat, valószínűsíthető sebezhetőségek és biztonsági réseket keresve. Mindemellett az alkalmazás-áruházon belüli hirdetések törléséhez bekapcsolhatják a személyre szabott hirdetések letiltását, de akár törölhetik, vagy vissza is állíthatják a hirdetési azonosítójukat.

A Huawei elkötelezett a felhasználók privát szférájának és biztonságának védelme mellett, bizalmasan, a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kezeli a felhasználói adatokat. Minden európai felhasználói adatot Európában raktározzák, ahol a szabályok és előírások a legmagasabb szintű felhasználói adatvédelmet követelik meg. Minden helyi adatközpont megfelel a honosított szolgáltatások elosztási és telepítési szabályzatának is.

Az AppGallery újabb fejlődését óriási átfogó fejlesztőcsapat biztosítja. Nemzetközileg több mint 5,75 millió fejlesztő regisztrált tagja a Huawei fejlesztői közösségének, melynek eredményeképp több mint 216 ezer alkalmazást integráltak a HMS Core-ba, előző évben ugyanakkor 147 százalékkal növekedett a HMS-alkalmazások száma.