Mesterművek mobillal

Mesterművek mobillal

Hey Reilly olyan festők tradicionális műveit gondolta és alkotta újra a digitális generáció részére, mint Van Gogh, Botticelli és Da Vinci. A divattervezőként és illusztrátorként is illusztris művész Samsung Galaxy Note10+ okostelefon segédkezésével teremtette meg a csakis digitális technikával készült “Mobile Masterpieces” (Mesterművek mobillal) szériáját, amely a huszonegyedik századi nézők részére értelmez újra olyan ikonikus európai műalkotásokat, akárcsak Vermeer “Leány gyöngy fülbevalóval” című képe.

Hey Reilly első alkalommal alkalmazott okostelefonos technikát a képek megalkotásához és megosztásához. A közösségi média csatornáit galériaként használva a műalkotásokat szélesebb közönséghez juttatja el, egyúttal rajongóit arra ösztönzi, gondolják újra a művészetet, a rendelkezésre álló digitális eszközökre mindazonáltal tekintsenek találékony eszközként.

A közösségi média egy teljesen új irányt jelent a művészi alkotás, a műalkotások megosztása és fogyasztása kapcsán. A művészvilág kedvenc közösségi felülete az Instagram, ahol a felhasználók csak 2019-ben több mint 334 millió alkalommal alkalmazták az #art hashtaget ráadásul az internacionális műkincskereskedők 80 százaléka fedez fel új művészeket ezen a csatornán, 75 százalékuk mindazonáltal ezen a platformon keres olyan alkotásokat, amelyeket megvásárolna

Az alkotói folyamat esetén Hey Reilly a Note 10+ olyan tulajdonságait és funkcióit használta, mint az S Pen, a többlencsés kamera, az AR-Irkafirka, a professzionális videószerkesztő számítógépes program, a szupergyors töltési alkalom és az akár 1TB tárhely. A művész az eszközt az alkotás az összes szakaszában alkalmazta, a forráskeresésnél, a képek rögzítésénél, módosításánál és megosztásánál is.

A “Mobile Masterpieces” széria elemei: “Selfie Portrait” (Szelfi-arckép), “Lady with a Pug Frog” (Hölgy béka-mopsszal), “Enigmatic Smile” (Rejtélyes mosoly), “Girl with a Red Nose” (Leány piros orral), és “Venus Di Smilo” (Vénusz grimasza). A műalkotások a Samsung online művészi közösségében, a Galaxy PENUP oldalon válnak hozzáférhetővé és ugyaninnen letölthetők.