Messi szobrot kap Barcelonában

Messi szobrot kap Barcelonában

Az FC Barcelona szobrot emel korábbi klasszis futballistája, Lionel Messi tiszteletére.

Az argentin csatársztár, aki ebben a pillanatban a Paris Saint-Germaint erősíti, 2003 és 2021 közt játszott a katalánok elitalakulatában.

A szoborállításról Joan Laporta klubelnök nyilatkozott.

„Leo Messi szobrát a Camp Nou Stadionon kívül építjük meg. A döntés megszületett” – idézte a Barca-főnök szavait a Goal titulussal rendelkező szakportál.

A 35 éves Messi a katalán együttessel tízszer lett spanyol bajnok, hétszer nyert Király Kupát, nyolcszor spanyol szuperkupát, négyszer Bajnokok Ligáját, háromszor európai szuperkupát, s szintén háromszor klubvilágbajnokságot. Övé minden jelentős Barca-rekord, ezáltal csúcstartó a szerzett gólok (672), a gólpasszok (303), a lejátszott meccsek (778) és a spanyol bajnoki találatok (474) tekintetében úgyszintén.

Az argentin futballista 2021 nyarán igazolt át a PSG-hez, amellyel francia bajnokságot nyert. A múlt év novemberében – saját egyéni rekordját tovább javítva – hetedik alkalommal érdemelte ki az Aranylabdát, mint az adott esztendő legjobb európai játékosa.

Messi 164 mérkőzésen lépett pályára Argentína színeiben, 90 gólt és 51 gólpasszt jegyez, s e mutatóit módosíthatja a november 20-án kezdődő katari világbajnokságon.

mti