Még lehet jelentkezni a Fölszállott a páva tehetségkutatóra

Még lehet jelentkezni a Fölszállott a páva tehetségkutatóra

Május 10-ig jelentkezhetnek a népzene és a néptánc területén tevékenykedő 16 és 35 év közti szólisták és együttesek a Fölszállott a páva című tehetségkutató versenyre.

A vetélkedőre az 1982. január 1. és 2001. december 31. közt született pályázók május 10. éjfélig jelentkezhetnek a Szokások Háza honlapjáról (www.hagyomanyokhaza.hu) és a www.mediaklikk.hu/folszallottapava oldalról elérhető online regisztrációs űrlap kitöltésével, amellett a pályázati anyag (hang- vagy videófelvétel, emellettés fényképek) csatolásával.

A versenyre az autentikus magyar népzene, néptánc és népdal bármely tájegységéhez, a magyarországi nemzetiségi régiók helyi hagyományaihoz kötődő produkciókkal lehet jelentkezni, lakóhelyi és nemzetiségi megkötés nélkül.

A demófelvételeket elbíráló zsűri a pályázati anyag alapján dönti el, mely produkciókat hívja el a területi válogatók színpadi megmérettetéseire, az eredményről e-mailben értesíti a jelentkezőket.

A Fölszállott a páva című népzenei és néptánc tehetségkutató versenyt az MTVA és a Duna Televízió Zrt., ráadásul a Hagyományok Háza hirdeti meg szakmai partnereivel, a Martin György Néptáncszövetséggel és a Táncház Egyesülettel közösen négy kategóriában: énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták, zenekarok és hangszeregyüttesek; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek.

A területi válogatókról továbbjutó versenyzők a televízióban közvetített fordulókban – négy elődöntő, két középdöntő, döntő – kapnak bemutatkozási lehetőséget novemberben és decemberben.

mti