Már bemutatkozásakor megszerezte első trófeáit az Audi RS 3 LMS

Már bemutatkozásakor megszerezte első trófeáit az Audi RS 3 LMS

Mindjárt a bemutatkozó versenyén megszerezte első világkupa-trófeáit az Audi RS 3 LMS új, második generációja. Az első futam esetén Tom Coronel privátversenyző nyerte a Trophy-értékelést a 2021-es FIA WTCR szezon nürburgringi nyitányán, ameddig Gilles Magnus a második futamon döntötte el a maga javára ezt a kategóriát. Kemény üldözőversenyt követően a francia Nathanaël Berthon az Audi Sport customer racing legjobb eredményeként végül a hatodik helyre zárkózott fel a versenyhétvége második futamán.

„Több mint ötezer tesztkilométer után eléggé vártuk már ezt a verseny-bemutatkozást” – nyomatékosította Chris Reinke, az Audi Sport customer racing vezetője. „A Nürburgring Nordschleife igencsak kemény próbának bizonyult. Nagy köszönet fejlesztőmérnökeinknek, a Comtoyou Team Audi Sport gárdájának, Nathanaël Berthon és Frédéric Vervisch pilótáinknak, ezenfelül Tom Coronel és Gilles Magnus privátversenyző kollégáiknak. Az általuk gyűjtött 37 bajnoki ponttal figyelemreméltó eredménnyel mutatkoztunk be, amire építhetünk ezt követően.” Tom Coronel túraautó-legenda mindjárt az első futam esetén megmutatta, mi minden válik hozzáférhetővé a tizenegyedik rajtpozícióból, a holland versenyző a hetedik helyig jött fel a három kör alatt. Eközben Yann Ehrlachert, a tavalyi világbajnokot is maga mögé utasította, és belga csapattársa, Gilles Magnus, illetve három újabb vetélytársa előtt megnyerte a Trophy-értékelést.

A második futamban mind a négy Audi pilótának sikerült elkerülnie a mezőny centrumában kialakult kavarodást. Nathanaël Berthon a tizenkettedik rajtkockából a hetedik helyre jött fel, őt Gilles Magnus és Tom Coronel követte. A három kör közül az utolsóban Berthon még a korábbi világbajnok Yvan Muller mellett is elment, s hatodik helyével a 32 esztendős profi pilóta a versenyhétvége legjobb eredményét hozta az Audi RS 3 LMS részére. Összesített kilencedik helyével a Trophy-értékelést Gilles Magnus nyerte Tom Coronel előtt. Frédéric Vervisch nagy tempónál az egyik vetélytárs okán a fűre kényszerült és sérült hűtőjével fel kellett adnia a versenyt.

Az FIA WTCR Trophy-értékelését a 21 éves utánpótlás-pilóta Gilles Magnus vezeti egy ponttal Coronel előtt. Az összesen nyolc világkupa-versenyhétvégéből az elsőt követően három hét szünet áll a csapatok és a pilóták rendelkezésére az ez évi második, a portugáliai Estorilban sorra kerülő erőpróba előtt.

Az Audi Sport customer racing februárban mutatta be Audi RS 3 LMS versenygépét, amit új belépő-túraautójaként fejleszt a teszteken és az FIA WTCR versenyein a Föld minden részéről érkező kliensei részére. A kiszállítások az év második felében indulnak. A 2017 óta nemzetközileg összesen 55 trófeát begyűjtő elődmodellből 180 példányt gyártott a márka.