Kétmilliárd forintot nyert el kikötők fejlesztéséhez az Appeninn két leányvállalata

Kétmilliárd forintot nyert el kikötők fejlesztéséhez az Appeninn két leányvállalata

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében két balatoni kikötő fejlesztéséhez nyert el csaknem kétmilliárd forint segédkezést az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. két leányvállalata.

A társaság információja alapján a balatonfüredi kikötő mindenre kiterjedő felújításához összesen 999 millió 963 ezer forint pályázati segítséget kap a Solum-Invest Kft., miközben a balatonvilágosi Club Aliga üdülő területéhez tartozó kikötő fejlesztéséhez 999 millió 921 ezer forint pályázati segítséget ítéltek meg a PRO-MOT Hungária Ingatlanfejlesztő Kft.-nek.

A fejlesztési projektek összköltsége mindkét esetben 1,8 milliárd forint.

A sikeres pályázatok eredményeként megkezdődhet a Club Aliga területéhez tartozó, ezelőtt elhanyagolt kikötő fejlesztése, amellyel a társaság célja, hogy megújítsa és bővítse a egész balatoni vitorlásturizmus szempontjából komoly potenciállal ellátott kikötőt.

A csaknem 170 vitorlásnak helyet biztosító balatonfüredi kikötő fejlesztésével és a móló megváltoztatásával nem kizárólag az általános, mindennapi funkciók biztosítása a cél, a társaság elkötelezett tetejébe, hogy a felújítást követően a szféra még mutatósabb legyen a helyi vitorlásközösségek és vitorlásversenyek részére – közölte az Appeninn.

A turisztikai ingatlanfejlesztésekre a társaság az év elején frissített stratégiájában foglaltakkal összhangban nagy hangsúlyt kíván fektetni a következő években. Ennek első elemeiként valósulhat meg a Club Aliga, azonfelül a balatonfüredi kikötő megújítása is, amelyek a koronavírus-járvány okozta rendkívüli állapotok megszűnése után a társaság várakozásai alapján nagymértékben hozzájárulhatnak a balatoni turizmus fellendüléséhez és a társaság eredménytermelő képességéhez – jelezte az Appeninn Nyrt. a tájékoztatásban.

mti