Június centrumában rendezik meg a 3. utcaszínházi fesztivált Kapolcson

Június centrumában rendezik meg a 3. utcaszínházi fesztivált Kapolcson

Az elképzelések alapján június 11. és 13. közt rendezik meg a 3. Bondoró Utcaszínházi Fesztivált Kapolcson. A nyárindító programsorozaton koncertekkel, utcaszínházi előadásokkal és karneváli forgataggal várják az érdeklődőket.

Mint Virág Zsóka fesztiváligazgató közölte, a rendezvény nyolc helyszínén több mint száz programmal készülnek. Amennyiben júniusban ennek ellenére nem rendezhetik meg a fesztivált, a pótdátum szeptember 3-5. lesz.

A Bondoró Porondon mások mellett a Langaléta Garabonciások, a BAB Társulat és a Harkels Puppetry előadásait láthatja a nagyérdemű. Fellép a Szabadkai Gyermekszínház társulata, a Bélaműhely, a Kajárpéci Vízirevü, az Aserdus Tűzzsonglőr Produkció, amellett a Leleményes Kráter Kör, amely Csillagpásztor című előadásával számít a nagyközönségre.

A Bondoró Színpadon láthatja a nézők a Tűzmadarak Cirkuszcsoport műsorát, amely a múlt századi vándorcirkuszok világát jeleníti meg. A Freak Fusion Cabaret zsonglőr-, akrobata-, légtornász- és burlesque jelenetekre épülő előadását a Firkin koncertje követi ezután. A zenei palettát színesíti Sena Dagadu zenekarának koncertje is, ahol soul, funk és elektronikus élmények is megjelennek. Bemutatkozik a szicíliai Gaia Santuccio és Georgina Cassels együttes légtornászprogramja is.

A Bordűr – Bor- és Művészeti Páholy Balaton-felvidéki borokkal, borkóstolókkal és egyéb ínyencségekkel várja a fesztiválra vendégeket. Fellép a Swing a la Django, a David Spischak Quartet és Kárász Eszter, amellett a Bin-Jip és Lantos Zoltán hegedűművész is. A legkisebbeket Mórocz Adrienn előadásában Marék Veronika két ismert figurája, Boribon és Annipanni várja. Az Opera Guitta előadásában operaáriák csendülnek fel az Olasz Kultúrintézet jóvoltából, és a helyszínen Tompos Kátya és Hrutka Róbert ad ezt követően zárókoncertet.

A Torkolat – Sörkertben lép fel a Mörk zenekarból ismert Mark & Jason, ráadásul a Gypo Circus zenekar és O’Sullivan is. Itt lesz érzékelhető Sallai László és Szabó Benedek együttes műsora, Rendhagyó Péter gitáros-énekes szólóprojektje, az Mmamt és a Broken Essentials is.

A MeseKertbe érkezik Fabók Mancsi, a Dobronka Cirkusz, a Ziránó Színház, ugyanakkor a Szamárfül Projekt is. Teremtésmesét mond Écsi Gyöngyi, de fellép ezt követően Papito, az argentin bohóc, Gulyás László vándormuzsikus, az Álomzug Társulat, tetejébe Fekete Dávid és a Barboncás Társulat is. A Ledpuppets társulás vizuális kísérleti színházzal érkezik a Bondoróra: a fénybábokkal kísérletező csapat Japánba kalauzolja a nézőket. Danny Bain amerikai származású zenész-előadó és Ágoston Béla zeneszerző ugyanakkor meséket ad elő.

mti