Jövőre az EU több mint 3 milliárd eurót fordít az Erasmus+ programra

Jövőre az EU több mint 3 milliárd eurót fordít az Erasmus+ programra

Jövőre az Európai Unió több mint 3 milliárd eurót fektet be az Erasmus+ programba – hozta nyilvánosságra Navracsics Tibor az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportügyért felelős biztosa Brüsszelben, miután Európai Bizottság közzétette az Erasmus+ programra vonatkozó 2020-as pályázati felhívását.

A biztos alapján az Erasmus+ költségvetésének növelése kibővíti az európai fiatalok lehetőségeit arra, hogy külföldön tanuljanak vagy szakképzésben vehessenek részt, és egyben kínálja számukra az európai identitás megismerését és kialakítását. Ezen kívül a beruházás támogatja az “Európai Egyetemek” indítvány előremozdítását, amely az európai főiskolák és egyetemek szövetségét hivatott erősíteni az úgynevezett európai tanítási térség kialakítása érdekében.

“Büszkén látom, miközben főiskolák és egyetemek új, erős szövetségeket kötnek, hogy kikövezzék az utat a jövő egyetemei részére, a tanulók, az nevelők és a társadalom érdekében szerte Európában – idézi Navracsics Tibort a brüsszeli testület közleménye.

Az tanítás, a képzés, az ifjúság és a sport területén tevékenykedő bármely állami vagy magánszervezet pályázhat finanszírozásra a hirdetmény alapján. Ezen túlmenően jelentkezhetnek olyan ifjúsági csoportok, akik aktívan részt vesznek az ifjúsági munkában, de hivatalosan nem ifjúsági szervezetként vannak regisztrálva. A Bizottság a pályázati felhívással egyesült erővel közzétette az Erasmus+ program útmutatóját az EU minden hivatalos nyelvén.. Az program költségvetése 12 %-kal nőtt a 2019-es évhez képest.

mti