Jól fogynak a jegyek a 20. Fezen fesztiválra

Jól fogynak a jegyek a 20. Fezen fesztiválra

Az előzetes bérlet- és jegyvásárlások alapján nézőcsúcsra számítanak a 20. Fezen parádé szervezői.

Kovács Antal, a székesfehérvári esemény főszervezője közölte, hogy 2016-ban negyvenezer felett volt a fizető résztvevők száma, de az ez évi színes zenekari felhozatal újabb nézőcsúcsot ígér. Közölte még, hogy a parádé 114 fellépővel, egy rock és egy pop nagyszínpaddal, egy nagysátorral, illetve a Fezen Klub és kerthelyiséggel várja a zenekedvelőket.

Érdekességként megjegyezte: konkrétan a német, elektronikus zenét játszó Scooter „ellen” alakult meg 1997-ben a Fezen, mert a szervezőket zavarta, hogy mindenki diszkóba járt a zenekar folytán. „Tulajdonképpen azt akartuk bebizonyítani, hogy más zenei irányzatok is érdeklik az embereket” – hangoztatta, hozzátéve: érdekes az élet, mert húsz év elteltével éppen a Scooter a parádé egyik húzóneve.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere figyelmeztetett arra, hogy húsz éve hiánypótló rendezvényként indult a Fezen, és ezen időszak alatt állandóan fejlődött. Egy nagyvárosnak a fesztiváltérképen a helye, és Székesfehérvár a fesztiválnak betudhatóan ott van – tette hozzá.

Marsalkó Dávid és Boros Gábor, a Halott Pénz elemei elmondták, idén harmadszor lépnek fel Székesfehérváron, és az esemény más zenei irányokba nyitása révén kaptak lehetőséget. Mindketten kiemelték, hogy rendre az élőzenét értékelő nézőközönség előtt léphetnek fel.

Az ez évi Fezen rockszínpadán fellép – mások mellett – az amerikai Alice Cooper, az angol Saxon, az amerikai The Offspring a svéd Therion, a német Blind Guardian és az amerikai Ignite. A magyar fellépők közt lesz az Ossian, a Kalapács, a Lord, a Tankcsapda, a Road és a Depresszió.

A popszínpadon a határon túli sztárok (House Of Pain, Scooter, Shaggy) mellett zenélni fog a Kelemen Kabátban, a Brains, Majka & Curtis, a WellHello, a Halott Pénz, a Punnany Massif, az Irie Maffia, a Kozmix és a Vad Fruttik.

A nagysátor zenei kínálatából kiemelkedik a Honeybeast, a Belga, a Kiscsillag, Julia Carpenter, az Anna & The Barbies, amellett Ganxsta Zolee & A Kartel.

A Fezen Klub és kerthelyiség fellépői közt lesz a Moby Dick, a Prosectura, a Cadaveres, a Junkies, a Mobil Mánia, a New Level Empire, Odett, a Takáts Tamás Blues Band, a Blahalousiana és az Akkezdet Phiai.

mti