Itt vannak az új LG 4K HDR monitorai

Itt vannak az új LG 4K HDR monitorai

Az egész iparág részére kardinális és korszerű lépésre készül az LG Electronics (LG): a legkorszerűbb technológiával készülő, prémium kategóriás, jókora felbontású kijelzőinek betudhatóan piacvezetőnek számító társaság januárban, a 2017-es CES vásárlói elektronikai tárlaton, Las Vegasban szemlélteti HDR-kompatibilis, 32 hüvelykes, UHD 4K megjelenítőjét.

Manapság mind több HDR-tartalom válik hozzáférhetővé, a filmek széles választékától kezdve a legjobb videojátékokig. A HDR-technológia által kínált fantasztikus képminőség még azok részére is egyértelmű, akik csak alkalomszerűen néznek ilyen tartalmakat, a gyártók mindazonáltal már most arra törekednek, hogy a lehető legteljesebben kihasználják ezen ígéretes modern műszaki megoldás előnyeit. A professzionális felbontás és a rendhagyóan élénk színek révén a HDR-kompatibilis kijelzők különösen vonzó megoldást jelentenek a ötletes mesterek és a videójáték-rajongók részére, és rajtuk kívül mindenkinek, akinek kiemelten meghatározó a képminőség.

Azért, hogy az LG folyamatosan egy lépéssel a HDR-tartalmak szélsebes terjedése előtt járjon, a cég legmodernebb, 32 colos, 3840×2160 pixeles UHD 4K kijelzője (a 32UD99 modell) segíti a HDR10 szabványt, amely még nagyobb fényerőt és még szélesebb színskálát biztosít. Annak hála, hogy ez a gépezet kompatibilis a HDR10 szabvánnyal, a megjelenítő nagyobb csúcsfényerőre képes, mindent összevetve sokkal kényelmesebbé válik a video- vagy képszerkesztési munka.

A 32UD99 modell IPS panellel készül és a DCI-P3 színtér több mint 95 százalékának megjelenítésére képes, ezáltal nagyszerű alternatíva minden olyan médiatartalom-készítő mester részére, akinek számítanak az olyan egyedi funkciók, mint az iparágban egyedülálló színvisszaadási pontosságot nyújtó True Color Pro. A legmodernebb, HDR-képes játtékkonzolok sem jelentenek kihívást a 32UD99-es modell részére: ez a kijelző megfelel a gamerek legmagasabb igényeinek is, ugyanis a HDR-felbontású videójátékok lassan az otthoni szórakozás modern mércéjévé válnak.

Megnyerő, irreális megvalósításának hála még akkor is elismerő pillantásokra tarthat számot a 32UD99 megjelenítő, ha épp ki van kapcsolva. A konstrukció USB-C portja révén csak minimális számú kábelre van szükség, a konstrukció kivételes kialakítását ugyanakkor a különösen vékony keret és a karcsú ArcLine talp teszi teljessé. Azzal, hogy mindössze egyetlen kábel segédkezésével ugyanabban az időben megoldható a videójel-továbbítása egy 4K monitor felé, egy csatlakoztatott laptop töltése és az adatok továbbítása, a 32UD99 véget vet a zavaró kábeldzsungelnek, mindent összevetve még elegánsabbá teszi a megjelenítő megjelenését. És ez nem minden: a megjelenítő integrált, átütő erejű hangszórói – az LG Rich Bass technológiájával felvértezve – valódi audióélményt garantálnak.

A 2017-es CES-en az LG más monitor-újdonsággal is előrukkol: itt ismerteti a 34 colos, 21:9 képarányú, UltraWideTM Mobile+ készüléket (a 34UM79M modellt).

A 34UM79M a világ első, Chromecast-képes multimédiás kijelzője, ezáltal az eszköz használói gond nélkül streamelhetik kedvenc filmjeiket, zenéiket, videojátékaikat és másfajta tartalmaikat a mobil eszközeikről egyenesen a kijelzőre. Az LG modern 21:9 UltraWide kijelzője ezenfelül kínálja, hogy a felhasználók párhuzamosan végezhessenek multitask feladatokat egy PC-n és egy mobil eszközön, egyetlen képernyőt használva. A Dual Controller Plus szerepkör ehhez hasonlóan azt hivatott biztosítani, hogy egyetlen billentyűzet és egér hozzájárulásával ugyanabban az időben irányíthassuk a számítógépünket és egy okostelefont vagy tabletet. Az LG Mobile+ Kijelző alkalmazás révén ezenkívül kényelmesen és távolról elérhető nagyszámú monitorbeállítási szerepkör, ezáltal példának okáért a jel-bemenet, a hangerő, a képarány, a PBP/PIP.

Az LG UltraFine 5K és 4K monitorok mellett is Las Vegasban rukkol elő a társaság a korszerű 34 colos 21:9 UltraWide gamer monitorral. A 34UC99 modellből semmi sem maradt ki, ami a legteljesebb játékélményhez létfontosságú: más funkciók mellett megtalálható az eszközben a szakadásmentes, dinamikus képfolyamért felelős AMD FreeSync modern műszaki megoldás, az éles képet garantáló egy milliszekundumos elmosódás csökkentés (Motion Blur Reduction), a képernyő bemeneti késleltetését minimalizáló Dynamic Action Sync és a fekete szín stabilizátor is.

„Mérnökeink fáradhatatlanul dolgoznak a feltörekvő technológiákat és trendeket ötvöző korszerű kijelzők megalkotásán, hogy megőrizzük piacvezető szerepünket” – mondta Brian Kwon, az LG Home Entertainment Company elnöke. „Vállalatunk elkötelezett az iránt, hogy az iparág leginnovatívabb, prémium kategóriás monitorait nyújtsa a nagyfelbontású, HDR-kompatibilis készülékektől kezdve egészen a multitasking feladatokra és játékra tökéletesített 21:9 képarányú UltraWide monitorokig.”