Hatszáz millió forintos fejlesztés a tatabányai Motor-Classicnál

Hatszáz millió forintos fejlesztés a tatabányai Motor-Classicnál

A versenyképesség-növelő program patronálásával 600 millió forintos fejlesztés kezdődött a veterán gépjárműveket felújító tatabányai Motor-Classic Zrt. -nél – hangoztatta az ügyvezető az érdeklődőknek.

Nagy Zsolt információja alapján az összegből egy számítógépes vezérlésű, precíz megmunkáló gépsort, mindemellett csiszolásra alkalmas robotokat állítanak üzembe. A beruházáshoz 286 millió forint állami pártfogást nyertek el.

A cég a beruházással tíz új munkahelyet hoz létre. A veterán gépkocsik felújítása mellett kisszériás, bonyolultan előállítható repülőgép és szélturbina alkatrészeket állítanak elő, azonfelül nagy presztízsű autómárkáknak készítenének kisebb munkadarabokat.

A Motor-Classic Zrt. „garázscégként”, veterán motorok felújításával indult 1985-ben, mára Tatabánya egyik ipari övezetében 5000 négyzetméteren egy világszínvonalú restaurátor bázist működtet. Az üzem jellegzetessége, hogy az autófelújítás minden részét egy telephelyen belül végzik el, Európában ez az egyetlen műhely, melynek saját, nagykapacitású galvánüzeme van – ismertette Nagy Zsolt.

Minden évben 20-25 gépkocsit újítanak fel, legjelentősebb ügyfeleik közé sorolható a Mercedes gyári múzeuma és a Mercedes Classic klubhálózat. A modern munkák várólistája 1-2 év.

A Motor-Classic Zrt. 2018-ban 1,8, 2019-ben 2,5 milliárd forintos árbevételt ért el, és 80 embert foglalkoztat.

mti