Gyermekrehabilitációs játszótér épülne a nagykanizsai kórházban

Gyermekrehabilitációs játszótér épülne a nagykanizsai kórházban

Települési, vállalkozói és társadalmi összefogással igényelnének a mozgássérült és neurológiai beteg gyerekek rehabilitációját is szolgáló játszóteret építeni a nagykanizsai kórház területén.

Brünner Szilveszter kifejtette: a csaknem 20 millió forintba kerülő játszótér nemcsak a kórházban ápolt vagy vizsgálatra váró gyerekek előtt lenne nyitva, hanem a településben és környékén élő mozgássérült vagy neurológiai beteg kicsiket is szolgálná.

A nagykanizsai egészségügyi intézmény – aminek csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályán előző évben csaknem 2400 fekvőbeteget és 7800 járóbeteget kezeltek – nemcsak a települést és térségét, hanem a csurgói járásban élő gyerekeket is ellátja.

Rada Éva gyermekneurológus hangoztatta: a gyógytornász segédkezésével tervezett játszótér a mozgáskorlátozott gyerekeknek egyfajta külső, szabadtéri rehabilitációs lehetőséget teremtene. Szüleiknek gyógytornász tanítaná meg az egyes tárgyak helyes használatát, és a nagykanizsai óvodák, iskolák csoportjai előtt is nyitott lenne a játszótér.

Dénes Sándor polgármester (Fidesz-KDNP) azt mondta el, hogy a települési közgyűlés a múlt héten úgy döntött, a költségekhez egymillió forintot nyújt az önkormányzat, és a gyűjtésre szóló felhívásokat is közzétesznek.

Polay József, a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke arról számolt be, hogy a kamara valamennyi tagját levélben arra kérték, pénzzel vagy munkájukkal segítsék a jövő év első felében kialakítani tervezett kórházi játszótér megépítését, és magánszemélyek adományaira is számítanak.

mti