Félmilliárdos logisztikai fejlesztést hajt végre a záhonyi Transit-Speed Kft.

Félmilliárdos logisztikai fejlesztést hajt végre a záhonyi Transit-Speed Kft.

Csaknem félmilliárd forint értékű beruházást valósít meg a záhonyi székhelyű, áruátrakással, raktározással, csomagolással, kereskedelemmel és szállítmányozással foglalatoskodó Transit-Speed Kft. – közölte a társaság.

Az információ alapján a fejlesztés keretében elsődlegesen a rakománykezelés hatékonyságát és a gyorsabb árukezelést szeretnék megvalósítani egy, az ömlesztett áruk kezelésére alkalmas szállítószalag-rendszerrel, az ezek csomagolását elősegítő szalagos „Big-Bag” töltőállomással és egy zsákoló mérlegrendszerrel.

A rakodási munkákat három új teleszkópos és egy gumikerekes rakodógép, sőt még három villástargonca segítené, és a beruházás keretében elvégzik a rakodóterület aszfaltozását is. A digitális megfigyelő és rögzítő rendszer kiépítésével a vagyonvédelmet erősítené a vállalat.

A 499 millió forint értékű beruházáshoz csaknem 250 millió forint segédkezést nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán át a vállalat.

A záhonyi térségben tevékenykedő Transit Group cégcsoporthoz tartozó Transit-Speed Kft. a nyilvános cégadatok alapján a 2017-es kereskedelmi évet 2,6 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 196,6 millió forintot meghaladó adózott eredménnyel zárta, miközben 2016-ban árbevétele 2,8 milliárd forint, nyeresége mindazonáltal 638,2 millió forint volt.

MTI