Elindult Magyarország első hitelesített e-diploma rendszere

Elindult Magyarország első hitelesített e-diploma rendszere

Két év fejlesztés és több mint hat hónap sikeres tesztüzem után hivatalosan is elindult Magyarország első hitelesített e-diploma rendszere, melyhez a következő években bármely magyar vagy internacionális egyetemi intézmény csatlakozhat.

A Magyarországon elsőként, tíz végzősnek e-diplomát adó Milton Friedman Egyetem által a sajtó képviselőihez eljuttatott információ alapján ezek a diplomák egyelőre nem válthatják ki a papíralapú okleveleket, de a munkáltatók részére valódi információt ad a diploma megszerzéséről és annak tartalmáról, gyakorlatilag valós időben.

Kiemelték: a munkaerőpiacon is egykettőre alapkövetelmény lesz, hogy pár kattintással ellenőrizhetővé váljanak a végzősök diplomái, ugyanakkor a hallgatók szabadon rendelkezhetnek, hogy kiknek engednek hozzáférést a feltöltött oklevelekhez.

A rendszer – amely a tisztán magyar tulajdonban található Dlabs Kft. csapatának fejlesztése – szerfelett villámgyors, ergonomikus, környezettudatos, hitelesített, anonimizált, biztonságos, úgynevezett blokklánc technológián futó és a Milton Friedman Egyetem hallgatói részére teljesen díjmentes – olvasható a közleményben.

mti