Elért hozzánk is a Samsung első, Thunderbolt 3 csatlakozós kijelzője

Elért hozzánk is a Samsung első, Thunderbolt 3 csatlakozós kijelzője

A Samsung a 2018-as Szórakoztató elektronikai Tárlaton (Consumer Electronics Show, CES) tárja a közönség elé első, Intel Thunderbolt 3-as protokollal felszerelt kijelzőjét, a modern CJ791-et. Az élvonalbeli, ívelt kijelzőcsalád legmodernebb tagjával a cég magasabb szintre emeli a csatlakoztathatóságban és a teljesítményben rejlő lehetőségeket. A szórakozásra és kereskedelmi célokra hasonlóképpen alkalmas, 34 colos CJ791 modell az egyforrású tápellátást és a feldolgozási sebességet hangolja össze a egyedülálló képminőséggel, mitöbb az ergonomikus és hatékony felhasználói élménnyel.

A CJ791 felhasználóinak elég egyetlen Thunderbolt 3-as kábellel összekötni és dokkolni a monitorukat és a laptopjukat, ezáltal elkerülhetik a felesleges kábelrengeteget. A Thunderbolt 3 csatlakozás másodpercenkénti 40 gigabites átviteli sebességet nyújt, amely majdnem négyszer gyorsabb, mint az USB alternatívák. A modern megoldás biztosítja, hogy a felhasználók az elérhető maximumot hozzák ki a dokkolók, monitorok és az olyan perifériás berendezések alkotta ökoszisztémából, mint a C-type USB laptopok és az olyan, asztali gépekhez tartozó kiegészítők, mint az eltérő külső meghajtók és grafikai kártyák. A Thunderbolt 3 felületnek hála a CJ791-es megjelenítő működése közben is képes tölteni a hozzá csatlakoztatott laptopok akkumulátorát maximum 85W teljesítménnyel.

„Az ívelt kijelzők piacán úttörő Samsung szüntelen keresi azokat a modern megoldásokat, amelyekkel tökéletesítheti kijelzőit és amelyek mind a teljesítmény, mind a megjelenés kapcsán felülmúlják a felhasználók várakozásait – mondta Seog-gi Kim, a Samsung Vizuális monitorok üzletágának ügyvezető alelnöke. – A CJ791 ugyanabban az időben biztosítja a Thunderbolt 3-as csatlakozást, felülmúlhatatlan ívelést és a QLED képminőséget annak érdekében, hogy megragadja és bevonja felhasználóit, míg elősegíti a még jobb szervezést és hatékonyságot. Örömmel mutatjuk be a legfrissebb, továbbfejlesztett kijelzőnket a 2018-as CES résztvevőinek.”

Hatékonyság a munkában

A CJ791 kijelző egyszerű, részletgazdag megvalósításának betudhatóan a vállalkozásbeli felhasználók egy sor feladatot hatékonyabban végezhetnek el. A 21:9-es képarány nagyobb felületet nyújt az egyidejűleg több alkalmazásban történő munkavégzéshez, ameddig a 3440×1440 pixeles, ultraszéles QHD felbontás 2,5-ször nagyobb képsűrűséget nyújt, mint a full HD megjelenítéssel büszkélkedhető monitorok. Mindent összevetve a mesterek sokkal simán olvasható formában tekinthetik meg a terjedelmes méretű fájlokat, táblázatokat és adatbázisokat, nélküle, hogy bele kellene nagyítaniuk vagy görgetniük kellene.

A CJ791 akár különleges munkaállomássá is formálható, mindent összevetve a vállalkozásbeli felhasználók élvezhetik a kijelző rugalmasságát is. A kábelek számát lecsökkentő Thunderbolt 3 csatalakozónak, ezenfelül a vékony kialakítású, keskeny kávának hála a CJ791 megjelenítő fantasztikussan alkalmas az egyidejűleg több képernyőn való munkavégzésre, nem törik meg rajta a tartalom vagy a képek egysége. A képernyő dönthető, magassága ugyanakkor állítható, mindent összevetve a felhasználók a számukra legkényelmesebb pozícióban dolgozhatnak rajta.

A mezőny előtt járva

A Samsung CJ791 kijelző félelmetes és valósághű részletei garantáltan elvarázsolják ezután a gamereket, és szórakozást biztosítanak a lelkes amatőrök részére is. A képernyő QLED technológiája korrekten jeleníti meg a színeket a 125 százalékos sRGB spektrumon, és igazán speciális képi hatást nyújt; a fekete mélyebbnek, a fehér fényesebbnek az árnyalatok ugyanakkor kontrasztosabbnak látszanak. Ez a kifinomultság 1500R hajlítással és az ultraszéles 178 fokos betekintési szöggel párosítva kínálja, hogy a felhasználók egész képet kapjanak az őket körülvevő virtuális térről, és valósággal elmerülhessenek bármilyen látványban.

Az integrált játékosbarát funkciók extra előnyhöz juttatják a megjelenítő felhasználóit az ellenfeleikkel szemben a Jákék Mód igénybevételével, ami dinamikus gamma-beállításokat magába foglal, mindent összevetve önműködően igazítja az összes jelenetnél a szín- és kontrasztbeállításokat, hogy valóságos környezetet hozzon létre. A CJ791 kijelző 4 milliszekundumos (ms) válaszideje ezenkívül finom átmenetet nyújt a jelenetek közt, mindent összevetve ideális körülményeket hoz létre az autóverseny-, a repülés szimulációs-, mitöbb a harcos szerepjátékokhoz is.