Dell XPS laptopok csúcsra járatva

Dell XPS laptop

A Dell bejelentette új XPS modelljeit: az ultramobil XPS 13 laptopot, valamint a lenyűgöző, nagy teljesítményű XPS 15 notebookot. Az XPS család mind forma, mind funkció tekintetében a lakossági laptopok prémium kategóriájába tartozik. Az új modellek a kiváló teljesítményű, 6. generációs Intel Core processzorok és az elegánsabb hardver kombinációjával még jobb Windows 10 élményt nyújtanak.

Az új XPS készülékek számos „első” és „legjobb” címmel büszkélkedhetnek kategóriájukban, legyen szó méretről, kijelzőről, vagy akkumulátor üzemidőről. Az XPS 13 és 15 prémium minőségű és ultrakönnyű anyagokból, például szénszálból és megmunkált alumíniumból készülnek, és az összes érintőképernyős XPS modellhez rendelhető Corning® Gorilla® Glass NBT™ üveg. Ráadásul részletgazdag és pontos színmegjelenítésű kijelzőkkel, a legújabb grafikai kártyákkal és processzorokkal büszkélkednek, így a teljesítmény, a mobilitás és a tartósság tökéletes összhangját kínálják.

Dell XPS laptop
Dell XPS laptop

A Latitude család funkcióira is építve, az XPS laptopok könnyen felügyelhetők és a lakossági piac legjobb biztonsági megoldásaival rendelkeznek. Az új kínálat azokat a felhasználókat célozza, akik mind a munka, mind a szórakozás tekintetében a legjobb szolgáltatásokat igénylik: a Thunderbolt™ 3 egykábeles dokkolást biztosít és adatátviteli sebessége akár nyolcszor akkora, mint az USB 3.0-é. A modellek mindemellett csatlakoztathatók lesznek a következő generációs, 2016-ban megjelenő Latitude dokkolókhoz is. Az XPS laptopok a Dell leginkább környezetbarát készülékei: az intelligensebb anyaghasználat mellett újrahasznosítható, komposztálható csomagolásban szállítják, így a környezet védelme mindig a figyelem középpontjában marad.

XPS 13 – A CES 2015 kiállításon nagy sikerrel bemutatkozott XPS 13 most 6. generációs Intel Core processzorokkal és grafikus kártyával, több tárhellyel és memóriával, akár 1 TB2 PCIe SSD-vel és 16 GB RAM3-mal illetve Thunderbolt™ 3 csatlakozóval büszkélkedhet. Az XPS 13 mérete továbbra is népszerű a felhasználók között. Továbbra is a világ legkisebb 13 hüvelykes laptopja1, és ez az első notebook szinte keret nélküli InfinityEdge kijelzővel. Az XPS 13 FHD kijelzővel isakár 18 óra 14 percnyi akkumulátor üzemidővel4 rendelkezik, így a 13 hüvelykes laptopok között a leghosszabb ideig használható töltés nélkül2.

XPS 15 – Az XPS család kiváló teljesítményt kínál hihetetlen méretben. A Dell elsőként most a 15 hüvelykes laptopokba is beépítette a szinte keret nélküli InfinityEdge kijelzőt, így a Dell elkészítette a világ legkisebb 15 hüvelykes laptopját1. A mindössze 11–17 mm vékony és 1,7 kg5 tömegű, 5 Wh6 akkumulátorral, SSD-vel rendelkező, érintőkijelző nélkül elérhető XPS 15 a legkönnyebb nagy teljesítményű 15 hüvelykes laptop1. Az új modell lenyűgöző UltraSharp™ 4K Ultra HD (3840 x 2160) felbontású kijelzővel is rendelhető, és ez az egyetlen laptop, amely az Adobe RGB színskála 100 százalékának megjelenítésére képes. 6. generációs Intel Core processzorokkal (akár i7 négymagos), NVIDIA GeForce® GTX™ 960M grafikus kártyával (2 GB GDDR5) és akár 16 GB 2133 MHz memóriával büszkélkedhet, és utazás közben is kiváló teljesítményt nyújt. Mindezek mellett 1 TB merevlemezzel vagy 1 TB PCIe SSD tárhellyel és Thunderbolt 3-mal rendelkezik. Az FHD kijelzővel, 84WHr akkumulátorral és SSD-vel akár 17 órán át működik töltés nélkül7. Az XPS 15 egy multimédiás szörnyeteg, amelyre már nagyon vártak a grafika- és processzorigényes alkotással foglalkozó felhasználók.

XPS mobilitás és teljesítmény a legfontosabb Dell XPS tartozékokkal

Az XPS kínálathoz tervezett tartozékokkal a felhasználók utazás közben is kapcsolatban maradhatnak és biztonságban tudhatják adataikat, illetve az irodában is hatékonyan dolgozhatnak.

Dell Thunderbolt™ Dock – TB15: Az Intel® Thunderbolt™ 3 technológiával ellátott Dell Thunderbolt™ Dock az XPS laptopok töltését és csatlakoztatását egyetlen adat- és áramellátó kábelen oldja meg, így gyorsabb az adatátvitel, és a kijelző teljesítménye is kiváló: akár három Full HD felbontású vagy két 4K kijelző is működtethető egyszerre. A tartozék várhatóan 2016-ban jelenik meg.

Dell Dock – WD15: ez a kiegészítő egyetlen USB Type-C kábelen látja el az XPS laptopok áramellátását akár két Full HD kijelző és öt egyéb perifériás eszköz csatlakoztatása esetén is. Az USB Type-C kábel ezen kívül jobb videoteljesítményt kínál, valamint Ethernet-kapcsolatot, hangátvitelt, USB-portokat és megjelenítést biztosít. Várhatóan 2016-ban jelenik meg.

Dell Power Companion: A Dell Power Companion (12 000 mAh az XPS 13 és 18 000 mAh az XPS 15 esetében) az XPS laptopok, valamint telefonok és táblagépek töltésére használható utazás közben. Az XPS 13 üzemidejét akár 10 órával,8 az XPS 15 üzemidejét pedig akár 9 órával növelheti meg.9

Dell Premier Sleeve: Az XPS 13 és 15 laptopok védelméről elegáns, egyedi tokkal gondoskodhat, amelyet önmagában vagy akár egy táskában is használhat. (S méret az XPS 13 és M méret az XPS 15 laptophoz).

Dell Adapter – USB Type-C – HDMI/VGA/Ethernet/USB 3.0: XPS laptopját több eszközhöz, projektorokhoz, tévékhez, kijelzőkhöz és Ethernet-hálózathoz is csatlakoztathatja egyetlen csatlakozón keresztül. Hamarosan ez a kiegészítő is elérhető lesz.

Dell Bluetooth Mouse – WM615: A kiváló teljesítményű egér innovatív kialakításának köszönhetően hordozható, és a hatékony munkát is biztosít útközben.