Belső egyensúly okos technológiákkal

Belső egyensúly okos technológiákkal

A tudatos életmód, a környezet megóvása és a mindennapokat megkönnyítő okos megoldások egyre népszerűbbek a modern generáció körében. A fiatalok közt szakadatlan teret hódít a ’mindfulness’ azaz a pillanat egész megélése, ezáltal az továbbfejlesztett digitális megoldásokkal megtakarított időt mind gyakrabban a belső feltöltődésre fordítják.

Samsung Galaxy Watch Active

A hétköznapokban, kis lépésekben bárki tehet a tudatos életmódért. Elég csak a korábbinál részletesebben megtervezni a napirendet, mindent összevetve hagyni időt azokra a dolgokra, amelyek ténylegesen fontosak. A tervezettség és a koncentrált életvitel segítheti a munkahelyi vagy iskolai teljesítményt és csökkentheti a stresszt.

Az időbeosztás felépítéséhez az otthoni okoseszközök is hozzájárulhatnak. Az okos otthonok csatlakoztatott eszközei távolról is irányíthatók, mindent összevetve már a hazaúton elvégezhető a házimunka egy része, amivel számottevő idő és energia takarítható meg. Az okos, mobilról vezérelhető megoldások naponta akár 30 percet is spórolhatnak a felhasználónak akik ezt az időt pihenésre vagy kedvenc hobbijukra fordíthatják.

Manapság az egyik leginkább közkedvelt időtöltés a meditáció, mivelhogy nemzetközileg több mint 200 millióan meditálnak rendszeresen A meditáció a legtöbbek részére feltöltődésről és a jó közérzet eléréséről szól, emellett támogatja a memória és koncentráció fejlesztését. A jógához hasonlóan felkapott gyakorlat célja a belső nyugalom megtalálása és érzelmek tudatosítása.

Az otthoni feltöltődést és az okos otthon irányítását is megkönnyíthetik az olyan készülékek, amelyek egymáshoz csatlakozva, bárhonnan képesek a tevékenységünk monitorozására és hozzánk igazítják a lakóhelyünk berendezéseit. Meditáció közben elcsendesítik a zajokat, és figyelik a pulzusunkat, ezután a házimunka elvégzésében is segítenek. A Samsung Galaxy S10 okostelefonok és a Galaxy Watch Active okosórák korrekten mindent összevetve működnek egyesült erővel és a SmartThings ökoszisztémán át más okoseszközök is irányíthatók velük. Az okosóra figyeli az aktivitást és a stressz szintet, a Galaxy S10 ugyanakkor remek szervező, nem kizárólag otthon, de a munkában vagy éppen nyaraláson is.