bbie Williamsről készül életrajzi film

bbie Williamsről készül életrajzi film

Életrajzi film készül Robbie Williams világhírű angol énekes-dalszerzőről Michael Gracey rendezésében.

A deadline.com értesülése alapján A legnagyobb showman rendezője írja a Better Man című film forgatókönyvét is Oliver Cole és Simon Gleeson segédkezésével.

Az életrajzi történet azt akarja bemutatni, hogyan vált Robbie Williams zenei világsztárrá, azzá az emberré, akit ma ismerünk. Mesél a zenész-dalszerző démonjairól is, amelyekkel a reflektorfényben és magánéletében küzdött.

A producerek közt megjelenik Jules Daly, a Big Red Films, Craig McMahon, a McMahon International képviseletében, illetve Gracey is. A produkció forgatásának kezdetét idén nyárra tervezik.

Williams 16 évesen szerzett hírnevet magának a Take That fiúbanda tagjaként, de világsztár szólókarrierje indulásával lett belőle. Tucatnyi stúdióalbumából 11 az angol slágerlisták élére került, hat mindazonáltal a 100 legnagyobb példányszámban elkelt lemez közé. Koncertturnéi teltházzal zajlottak, a Guinness rekordok könyvébe is bekerült, mikor is egy turnéjára egy nap alatt 1,6 millió jegyet váltottak rajongói. Többnyire az Egyesült Államokban él, az mivel az egyetlen hely a világon, ahol nem ismerik fel lépten-nyomon.

Gracey közölte, hogy a filmre készülve órákat beszélgetett kötetlenül Williamsszel. Az énekes legnagyobb slágerei megjelennek ezt követően a filmben.

A direktor nem árulta el, hogyan jelenik meg Robbie Williams a filmben. „Ezt igazán eredeti módon szeretném megoldani. Emlékszem, mikor is gyerekként moziba jártam, voltak olyan filmek, amelyek teljesen elbűvöltek, és úgy éreztem, ilyet még soha nem láttam. Csak azt szeretném, ha a mi közönségünk is mindent összevetve érezne” – hangoztatta Gracey.

A direktor arról is beszélt, hogy a született zenei tehetségekkel szemben Williams története egy hétköznapi ember sorsa, aki követte az álmait, amelyek fantasztikus helyre vezették. „Nem a legjobb énekes, sem a legjobb táncos, habár el tudott adni az egész világon 80 millió lemezt. A néző azonosulni tud ezzel az emberrel, aki nem gondolja magáról, hogy rendkívüli tehetsége lenne, ugyanakkor természetesen van. És akarata és víziója is van, bízik abban, hogy létrehozza az álmát” – érvelt a direktor.

Gracey alapján a film után Williams már az Egyesült Államokban sem mehet ezt követően végig az utcán, mert ott is ugyanolyan szupersztár lesz, mint a Föld többi részén.

mti