Az LG LED-kijelzőin elevenednek meg a Blackdove digitális művészeti alkotásai

Az LG LED-kijelzőin elevenednek meg a Blackdove digitális művészeti alkotásai

Az LG Electronics (LG) teljes körű együttműködésre lépett az egyesült államokbeli Blackdove-val. A partnerség keretében a Blackdove digitális művészeti alkotásai az LG fejlett, digitális vállalkozásbeli kijelzőin jelennek meg. A Blackdove digitális művészeti galériájának válogatott alkotásait, az NFT (non-fungible token, azaz nem helyettesíthető token) platformot, ezenkívül a szoftvereket integráló prémium kategóriás, testreszabható LG képernyőmegoldások komfortos lehetőséget biztosítanak a átfogó művészeti piac figyelmének középpontjában álló digitális művészeti alkotások bemutatására.

Az LG nagyszerű digitális megjelenítői nagyszerű médiumot jelentenek a művészeti installációk megjelenítésére, sőt még ideális kiegészítői az irodaházi fogadótereknek, galériáknak, luxus lakóépületeknek és számtalan nyilvános helyszínnek. Az LG vállalkozásbeli LED-kijelzőinek moduláris, egyszerűen méretezhető kialakítása speciális testreszabhatóságot és könnyed telepítést garantál, méghozzá kitűnő képminőségben a Full HD-tól (1920×1080) a 8K (7680×4320) felbontásig.

A Blackdove saját szoftverét integráló LG vállalkozásbeli LED-kijelzők – például az LG MAGNIT, az LG LED Bloc, emellett All-in-One és ún. fine-pitch LED-megoldások – már ettől a negyedévtől nemzetközileg kaphatók, elérhetővé téve a galéria óriási digitális művészeti gyűjteményét. A Blackdove kurátorai által személyesen kiválasztott jelenkori művészek, köztük Jonathan McCabe, Kenneth Wayne, Meghan Cheng, Franck Lefebvre és Jamie Scott alkotásai témák és stílusok széles skáláját ölelik fel, ezáltal egyidejűleg szólnak a digitális művészet új, illetve jártas rajongóihoz éppúgy.

„Az LG örömmel lép partnerségre a Blackdove-val, ugyanis ez az összefogás kínálja, hogy kereskedelmi LED-kijelzőket használó ügyfeleink részére olyan speciális előnyt nyújtsunk, amelyre csak mi vagyunk képesek” – mondta Paik Ki-mun, az LG kereskedelmi megoldások divíziójának szenior alelnöke és információs kijelzőkért felelős vezetője. „Várakozásaink alapján a nézők igen pozitívan értékeli ezt követően, hogy az LG LED-kijelzők bármikor digitális festővászonná formálhatók át, legyen szó akár luxusvillák, akár irodaházi fogadóterek, akár kórházak, akár boltok tereiről.”

„Büszkék vagyunk rá, hogy egy olyan rendkívüli vállalat választott minket partneréül, mint az LG” – mondta Marc Billings, a Blackdove igazgatója. „A digitális művészet a történelem első olyan művészeti formája, amit az egész világ eredeti formájában megtapasztalhat egy szempillantás alatt, egyetemes vonzerőt létrehozva. Ez lehetőséget ad az alkotások mennyiségének és sokszínűségének exponenciális növekedésére, tetejébe utat nyit a művek élvezetéhez és tulajdonlásához való egyetemes és megfizethető hozzáféréshez.”