Az Apey & the Pea nyerte az ez évi Nagy-Szín-Pad! tehetségkutató versenyt

Az Apey & the Pea nyerte az ez évi Nagy-Szín-Pad! tehetségkutató versenyt

A közönségszavatok alapján idén az Apey & the Pea nyerte a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió együttes tehetségkutató versenye, a Nagy-Szín-Pad! fődíját.

Vető Viktória közölte: az együttes ezzel Sziget parádé, a Telekom VOLT esemény, a Strand parádé és a Campus parádé mellett a MOL Felettébb Balaton rendezvényeire és az Akvárium Klubba is meghívást kap, emellett fellép a Petőfi Zenei Díj showműsorában, és egy videoklip elkészítésére is lehetősége nyílik. Azonkívül az Apey & the Pea képviselheti Magyarországot a 2019-es Eurosonic Festivalon, ráadásul a Visegrádi Csoport 2017-2018. évi magyar elnöksége alkalmából a Magyar Turisztikai Ügynökség pártfogásával egy lengyel és egy cseh rendezvényen mutatkozhat be.

Az ötödik alkalommal megszervezett Nagy-Szín-Pad! -on az elmúlt évben beérkezett szakmai ajánlások alapján már kialakult rajongótáborral büszkélkedhető, klubszinten neves, a Petőfi Rádióban is megtalálható előadók és zenekarok kaptak lehetőséget „nagyszínpad-érettségük” bizonyítására.

Lobenwein Norbert, a Nagy-Szín-Pad! alapítója az információ alapján azt mondta, nagyon színes volt az ez évi mezőny, a könnyűzene csaknem az összes műfaja képviseltette magát. Volt közöttük, aki már nagyobb koncerttermeket is képes önállóan megtölteni, akadt, aki folytonosan turnézva csak a tekintélyes kiugrás lehetőségére várt.

A Nagy-Szín-Pad! résztvevői – az Amigod, Antonia Vai, az Apey & the Pea, a Belau, a ByeAlex és a Slepp, a JETLAG, az NB és a Soulwave – meghívást kaptak a Sziget, a Telekom VOLT, a Strand és a Campus fesztiválra, ezenfelül a MOL Meglehetősen Balaton rendezvényeire is.

MTI, Fotó: Illyés Tibor