Átadták az év jelmez- és díszlettervezőjének ítélt díjakat

Átadták az év jelmez- és díszlettervezőjének ítélt díjakat

Az év jelmeztervezője díjat Balla Ildikó, Az év díszlettervezője díjat ugyanakkor Bagossy Levente kapta meg a Látványtér 2018 címmel megszervezett szakmai prezentáció finisszázsán a FUGA – Fővárosi Építészeti Központban – közölték a szervezők sajtótájékoztatóján.

A magyar látvány-, díszlet- és jelmeztervezők tetszetős szakmai kiállítása gazdag szemezgetést ad az elmúlt színházi évad alkotásaiból. A díjakat szakmai szavazás alapján ítélik oda: maguk a prezentáló tervezők döntik el, hogy melyik alkotást tartják az adott évben a legjobbnak.

Balla Ildikó a Nemzeti Színházban Kiss Csaba rendezésében bemutatott, Othello című előadás jelmezterveiért nyerte el a díjat. Bagossy Levente a Vígszínház ifj. Vidnyánszky Attila rendezte Liliom című előadásának díszletéért, ezenfelül a Centrál Színház két előadása, a Puskás Tamás rendezte Delila és a Szikszai Rémusz által színpadra állított Tökéletlenek című darab díszletéért kapta az elismerést.

A díjakat az előző év díjazottjai készítették: Szűcs Edit jelmeztervező és Antal Csaba díszlettervező.

Az ez évi expon Balla Ildikó és Bagossy Levente mellett Antal Csaba, Balázs Juli, Bobor Ági, Bozóki Mara, Bognár Hajnalka, Cziegler Balázs, Donkó László, Erkel László Kentaur, Fűzér Anni, Horányi Juli, Horesnyi Balázs, Horváth Jenny, Horváth Kata, Ignjatovic Krisztina, Bianca Imelda Jeremias, Kálmán Eszter, Kiss Beatrix, Khell Csörsz, Khell Zsolt, Klimo Péter, Kulumatué, Nagy Fruzsina, Szűcs Edit, Vereckei Rita, továbbá Bányai Tamás világítástervező munkái láthatók.

A kiállítást a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) segedelemével a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) és a Magyar Látvány-, Díszlet- és Jelmeztervező Művészek Társasága (MALÁT) teremtette meg.

mti