Átadták a Ferropatent Zrt. új üzemcsarnokát Szekszárdon

Átadták a Ferropatent Zrt. új üzemcsarnokát Szekszárdon

Átadták az acélkereskedelemmel és -feldolgozással munkálkodó, szekszárdi Ferropatent Zrt. összesen kétmilliárd forintos beruházással megalapított, új üzemcsarnokát.

A társaság a projektet a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 720 millió forintos segédkezésével valósította meg, az összeget technológiai fejlesztésre fordította.

A létesítmény avatásán Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára nyomatékosította: bízik abban, hogy a hazai termelőipar aktuális növekedése hozzájárul a helyi vállalkozások fejlődéséhez.

Megjegyezte: a családi vállalkozás, amely országszerte megbízható gazdasági partner, már kétmilliárd forintnyi patronálást használt fel, és gazdálkodott vele átlátható módon; a pályázati pénzek igénybevételével most továbbfejlesztett termékeket fognak készíteni.

Barta Gábor, a társaság pénzügyi és gazdasági igazgatója az érdeklődőknek közölte: a 800 millió forint saját forrásból épült, 4600 négyzetméteres üzemcsarnokban elhelyezett, új gépsor páratlan módon tud táblásítani a 0,8-12 milliméter vastagságú acéllemezeket. Az 1,2 milliárd forint értékű, saját fejlesztésű korszerű műszaki megoldásnak betudhatóan vevőiket gyorsabban és pontosabban tudják kiszolgálni. Az ilyen formában előállított termékeket jellemzően mezőgazdaságigép-gyártók, tartályokat gyártó üzemek, kisebb részt az építőipar használja fel.

A Ferropatent minden évben csaknem 70 ezer tonna acélterméket forgalmaz, ennek a 40 százaléka táblásított acéllemez, aminek éves volumene várhatóan 10 százalékkal nő a modern gépsor beállításával.

Az 1992-ben hozott létre zrt., amelyiknek cégcsoportja összesen 140 embert foglalkoztat, 2017-ben közel 14 milliárd forint nettó árbevételt ért el, amely idén – a gazdasági igazgató közlése alapján – 14 és 15 milliárd forint közé valószínű.

MTI Fotó: Sóki Tamás