Amerikai zeneszerző nyerte a Pannónia Stúdió internacionális versenyét

Amerikai zeneszerző nyerte a Pannónia Stúdió internacionális versenyét

Összesen 129 pályázatot nyújtottak be a Pannónia Stúdió által meghirdetett internacionális versenyre, ahol a zeneszerzőknek Mundruczó Kornél Jupiter Holdja című filmjének részletére kellett filmzenét komponálniuk. Az első helyezett az amerikai Michael Simon lett, mögötte Kovács Levente és az angol Ed Beesley végeztek a dobogó második és harmadik fokán – közölte a verseny kommunikációjával megbízott ügynökség sajtótájékoztatóján.

Az információ alapján Portugáliától Argentínán keresztül egészen Szíriáig több mint 80 határon túli jelentkezett a Pannónia Stúdió zenei megmérettetésére. A zsűriben helyet foglalt Del Spiva hollywoodi zenei szerkesztő; Balázs Ádám, az Oscar-díjas Mindenki és az Arany Medve-díjas Testről és Lélekről zeneszerzője; Szenthelyi Miklós Kossuth-díjas hegedűművész; sőt még Arturo Cardelús spanyol zeneszerző.

A versenyre olyan szimfonikus zenekari művekkel lehet nevezni, amelyek specifikus megoldásokkal ötvözik a szimfonikus zenei megszólalást és a korszerű elektronikus hangzásokat.

A mesterek a zenei koncepció, a kreativitás, az jellegzetes megjelenés, a korszerű és a hagyományos hangszerek kombinálása, továbbá a megalkotás minősége alapján értékelték a beérkezett műveket.

Ez alapján az amerikai Michael Simon érdemelte ki a győzelmet és a velejáró 6 ezer euró értékű hangfelvétel-lehetőséget, egy werkfilmet és a Pannonia Composer of 2018 címet. Ezenkívül a nyertes, a második helyezett Kovács Levente és a harmadik Ed Beesley a Magyar Virtuózok felajánlásával részt vehet a 2019 tavaszán megrendezendő Filmzenei Gálaesten, ahol bemutathatják szerzeményeiket a szakmai közönségnek.

mti