Általános iskolák digitális fejlődését segíti a BMW Group Magyarország

Általános iskolák digitális fejlődését segíti a BMW Group Magyarország

Csaknem száz megjelenítőt és laptopot, ezenkívül újabb ötven informatikai eszközt adományozott Fejér és Pest megyei általános iskoláknak a BMW Group Magyarország.

A BMW Group Magyarország a Klebelsberg Center segédkezésével négy általános iskola digitális fejlődését támogatja csaknem 150 informatikai szerkentyű adományozásával. A Fejér megyei Ercsi Eötvös József Általános Iskola és a Sárkeresztúri Általános Iskola, továbbá a Pest megyei Huszka Hermina Általános Iskola és a Tatárszentgyörgyi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola részére a bajor autógyártó hazai képviselete ezelőtt használatban található eszközeit adományozta. A pandémia időszakában különösen kardinális, a digitális oktatást gördülékenyebbé tevő csaknem ötven laptopot és a hozzá tartozó kiegészítőket is magába foglaló adományt a BMW Group Magyarország február 4-én nyújtotta át az intézményeknek.

„Igencsak örülünk annak, hogy ilyen formában segíthetünk diákoknak, pedagógusoknak és iskoláknak, akik az elhúzódó járványidőszakban valószínűleg még nagyobb hasznát tudják venni a számítástechnikai eszközöknek, mint máskor. A nevelésben is egyre nagyobb szerepet kapnak a digitális platformok, ezáltal a legjobb helyre kerülnek készülékeink, melyek sok gyermek tanulását, fejlődését tehetik ezt követően könnyebbé” – hangoztatta Maciej Galant, a BMW Group Magyarország cégvezetője az átadás kapcsán.

„A gyermekeket, tanulókat egy olyan világra kell felkészíteni, ahol a digitális kompetenciák alapvető elvárásként jelennek meg. A Klebelsberg Centrum és a tankerületi központok mindent megtesznek azért, hogy biztosítottak legyenek a kimagasló oktatáshoz létfontosságú szituációk. Az elmúlt négy évben örökösen bővítettük az iskolák eszközparkját több tízmilliárd forint értékben. Ehhez a munkához kaptunk segítséget a BMW Group Magyarországtól, aminek jóvoltából a Dunaújvárosi és Monori Tankerületi Centrum által fenntartott négy általános iskola tanulói gazdagodnak készülékekkel” – közölte Péterffy Balázs, a Klebelsberg Centrum szakmai elnökhelyettese.

Az eszközöket a BMW Group Magyarország vecsési centrumában kapta meg dr. Hrutkáné Molnár Monika, a Monori és Szilágyiné Németh Sarolta, a Dunaújvárosi Tankerületi Center igazgatója.