A nappalinkban is termeszthetünk növényeket az LG új készülékével

A nappalinkban is termeszthetünk növényeket az LG új készülékével

Az LG Electronics a 2020-as CES-en ismerteti első beltéri növénytermesztő készülékét. A települési kertészkedés szerelmeseit megcélzó, álló hasáb alakú, beépíthető gépezet fejlett világítás- és hőmérséklet-szabályozási modern műszaki megoldást, ezenfelül új öntözőrendszert használ, de a növénytermesztés sikeréhez a vegyített vetőmagcsomagok és a növények fejlődését nyomon követő alkalmazás is hozzájárulnak.

A korszerű berendezéssel a felhasználók tápanyagokban gazdag és ízletes zöldégeket, friss fűszernövényeket termeszthetnek, mégpedig a saját otthonukban, az év minden szakában. Az modernizált masina ideális mindazoknak a városlakóknak, akik egészségesebb, környezettudatosabb életmódra törekszenek, és tudni szeretnék mi van az élelmiszereikben és azok honnan érkeznek az asztalukra.

Rugalmasan alkalmazható modulrendszerű felépítésének hála a berendezés ideális szabadtéri termesztési feltételeket hoz létre a belső terekben, példának okáért a napszaknak praktikus hőmérséklet beállításával. A ledes világítás, a levegőkeringetés és a nedvszívó anyagokra épülő vízgazdálkodási rendszer révén a magvakból villámgyorsan nevelhetők olyan növények, amelyeket ízletes ételekhez használhatunk fel. A fejlett növénynevelő rendszer akár 24 vegyített vetőmagcsomag kezelésére is képes, vagyis akár egy négytagú család részére is kínálja, hogy az otthon termesztett növények széles skáláját fogyasztva élvezzék azok egészségi és kulináris előnyeit.

A berendezés kifejlesztését az LG háztartási gépek piacán betöltött vezető funkciója és az ott megszerzett tudás tette lehetővé. Az automatizált szerkezet egyik kulcseleme az LG specifikus, nem keringetésen alapuló vízellátási technológiája, amely az egyes vetőmagcsomagokhoz, valamint a fejlődő növényekhez a korrekten elengedhetetlen vízmennyiséget juttatja el. E modern műszaki megoldás alkalmazásával elkerülhető mind az algásodás, mind a nemkívánatos szagok kialakulása, vagyis a tiszta és higiénikus környezetben biztonságosan fogyasztható, természetes fűszernövények és levélzöldségek termeszthetők. A felhasználókat a növények fejlődésének nyomon követésében külön applikáció támogatja, amely hasznos tanácsokkal kíséri végig a termesztési folyamat minden lépését. A vegyített vetőmagcsomagok a magvak mellett tőzeget és műtrágyát is tartalmaznak, mindent összevetve haladéktalanul elültethetők. A szerkezet bevezetésekor 20 eltérő vetőmag áll rendelkezésre, ide tartozik több salátaféle, cikória és bazsalikom.

“Napjainkban mind többen és többen választják a vegetáriánus vagy a vegán életmódot, számunkra ugyanakkor lényeges, hogy ehhez a trendhez mi is hozzájárulhassunk” – mondta Song Dae-hyun, az LG háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. “Első beltéri növénytermesztő készülékünk az LG háztartási gépeinek új paradigmáját testesíti meg. A berendezés egyrészt a vásárlókat ahhoz támogatja hozzá, hogy megfelelően táplálkozzanak, másrészt a kertészkedés, a saját élelem megtermelésének örömét is biztosítsa. Ez összhangban van az LG alapvető céljával, hogy jobbá tegyük az emberek életét.”

Az LG az első beltéri növénytermesztő berendezését Las Vegasban, a 2020-as CES-en, a Convention Center központi csarnokának #11100-as standján ismerteti. Az LG CES-hez kapcsolódó újabb izgalmas bejelentéseit a kíváncsiskodók az #LGCES2020 hashtag alatt követhetik a közösségimédia-felületeken.