A középpontban az otthonok világa

Design Hét Budapest 2015 illusztráció

Ugyan kissé még távolinak tűnhet a dátum, de érdemes időben felkészülni az idei Design Hét Budapest kiállításra, amely szeptember 25 és október 4 között várja az érdeklődőket. A szlogen a Home Sweet Home és ebben az évben a díszvendég Spanyolország lesz.

Az idén tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő Design Hét elsősorban ez elmúlt évtizedek változásait szeretné bemutatni, amelyek az otthonokban mentek végbe. Ha egymás mellé állítjuk a korábbi és a modern megoldásokat, egyből szembetűnik, az átalakulás mértéke. A változás alapvető elemei a családmodell alakulása, illetve az otthon funkcióinak bővülése. Ehhez járul még hozzá a technikai fejlődés, valamint a környezettel kapcsolatos szemléletváltás is. Mindezek az eredmények a modern lakóterek formavilágába, az építészek és a bútortervezők megoldásaiba egyaránt szerepet játszik.

Ebben az évben is több érdekességgel várja a látogatókat a Design Hét kiállítás. Az érdekfeszítő programok között megtaláljuk majd az akciókat, a dizájn túrákat, de a gasztronómiai programokat is. Az idei év sztárvendége Spanyolország lesz, aki díszvendéghez méltóan látványos és érdekes programokkal, illetve eseményekkel mutatkozik be.

Ugyancsak a Design Hét keretein belül fogják átadni a hazai dizájn szakma legrangosabb díjait, ahol természetesen több sztárdizájner is vendégként jelenik meg. Akit érdekel a téma, az otthon formavilága, annak erősen javasolt a részvétel!