A korszerű BMW 8-as Coupé, a korszerű BMW 8-as Cabrio és a modern BMW 8-as Gran Coupé

A korszerű BMW 8-as Coupé, a korszerű BMW 8-as Cabrio és a modern BMW 8-as Gran Coupé

A korszerű BMW 8-as széria 2022 márciusában mutatkozik be, az összes modellváltozat tekintetében alapfelszereltségként kínált M Sport felszereltségi csomaggal. Az újratervezett frontrész büszkén viseli a világító BMW „Iconic Glow” hűtőrácsot és az alapfelszereltségként „U”-profilú hűtőrács-lamellákat.

A 19” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsa-garnitúra és a BMW M sport fékrendszer a modern BMW 8-as széria hathengeres erőforrással szerelt modellváltozataihoz alapfelszereltségként kínált M Sport felszereltségi csomag része. A 20” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsa-garnitúra, a fölöttébb erőteljes BMW M sport fékrendszer és a BMW M sport differenciálmű a V8-as erőforrással szerelt 8-as BMW-k alapfelszereltségének része, a hathengeres motorral dolgozó modellekhez ugyanakkor a külön választható extrafelszereltség részeként megrendelhető M Sport Pro felszereltségi csomag tételeiként válnak elérhetővé. A csúcsmodellek alá az eredeti BMW tartozékok közt megtalálható új, 20” méretű BMW M Performance könnyűfém keréktárcsák is választhatók.

Új karosszériafényezési árnyalatok: Skyscraper Grey metál, San Remo Green metál, M Portimao Blue metál és BMW Individual Frozen Tanzanite Blue metál. A nyolchengeres erőforrással szerelt modelleket már alapfelszereltségként a BMW M8 külső visszapillantó-házaival nyújtsa a cég. A BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag kibővített tételei, a fekete féknyergek, az M Shadow Line felszereltségi csomag világítási megoldásai és a fekete BMW M hátsó légterelő szárny (a korszerű BMW 8-as Coupé tekintetében) ugyancsak a hathengeres motorral szerelt modellekhez elérhető, új M Sport Pro felszereltségi csomag és a nyolchengeres erőforrással dolgozó modellekhez megrendelhető, új BMW M Performance csomag része. A motorháztetőt, a csomagtérajtót és a kerékagy-sapkákat a BMW Motorsport tradicionális emblémája díszítheti, szintén a külön választható extrafelszereltség részeként.

A modern BMW 8-as széria utasterének harmonikusan összeállított stílusjegyei az összes régebbinél intenzívebben nyomatékosítják a lendületes menetteljesítmény és a luxus minőség egységét. Az összes modellváltozat alapfelszereltségét bőrözött BMW M sportkormány, M-specifikus stílusjegyek, sőt még átfogó állítási és támasztási lehetőségeket kínáló, multifunkciós ülések színesítik. Speciális luxus környezet az alapfelszereltségként kínált, kibővített BMW Individual Merino bőrkárpitozásnak és a galvanizált küszöbléceknek betudhatóan, a korszerű BMW 8-as széria minden modellváltozatában.

Könnyed használhatóság és finomított járműkapcsolati megoldások az alapfelszereltségként kínált BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezéshez kínált központi megjelenítőn át, melynek képernyő-átmérőjét 10,25” méretűről 12,3” méretűre növelték.

Luxus sportautók három eltérő karosszéria-kialakítással. Az érzelmekben gazdag kétajtós modellként megtervezett, új BMW 8-as Coupé magával ragadó menettulajdonságait a hosszútávú megmérettetéseken rajthoz álló BMW M8 GTE versenyautóval párhuzamosan fejlesztették ki a mérnökök. A korszerű BMW 8-as Cabrio a tradicionális vászontető és a stílusos kifogástalan megjelenés kettősével biztosít exkluzív vezetési élményt. Négy ajtajával és kibővített hátsó üléssorának köszönhető, megnövelt utazási komfortjával a korszerű BMW 8-as Coupé műszaki alapjaira tervezett, új BMW 8-as Gran Coupé a sportautós teljesítmény és a hosszútávú menetkomfort specifikus kombinációjával kecsegtet.

Mindenre kiterjedő motorpaletta a modern BMW 8-as széria újdonságaihoz: három eltérő kapacitás hat- és nyolchengeres kialakítással, hagyományos hátsókerék-meghajtás és BMW xDrive okos összkerékhajtás.

Az automatizált járművezetést és parkolást jó néhány vezetést támogató rendszer támogatja. Driving Assistant csomag sebességkorlátozásokra figyelmeztető rendszerrel (Speed Limit Info), frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszerrel (Front Collision Warning), sávváltásra figyelmeztető rendszerrel (Lane Change Warning) és sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel (Lane Departure Warning), tolatókamerával dolgozó parkolóasszisztenssel (Parking Assistant), aktív parkolássegítő rendszerrel (PDC – Park Distance Control) és tolatási segédlettel (Reversing Assistant) alapfelszereltségként. A külön választható extrafelszereltségek palettáját olyan tételek színesítik, mint a közlekedési lámpákat felismerő és Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function), az automata sebességkorlátozás-asszisztens (Speed Limit Assist), ezenfelül a kormányzó- és sávtartó asszisztens (Steering and Lane Control Assistant).

A korszerű BMW 8-as széria progresszív luxus felszereltségét olyan alapfelszereltségi tételek nyomatékosítják, mint a BMW Head-Up megjelenítő, a prémium audiorendszer, a vezeték nélküli okostelefon-integrálás és -töltés, a BMW Display Key okoskulcs és megannyi digitális szolgáltatás. A korszerű BMW 8-as Gran Coupé tekintetében a négyzónás automata légkondicionáló is az alapfelszereltség része.