A jövő hangtechnikája maximális igényekkel

A jövő hangtechnikája maximális igényekkel

Megérkezett a Samsung otthoni audiovizuális termékeinek legkorszerűbb családja, aminek tagja a H7 vezeték nélküli hangszóró, egy modern hangprojektor és egy modern UHD Blu-ray lejátszó is.

Az otthoni audio- és videotechnikában több mint tíz éve piacvezető és a kutatás-fejlesztésbe is aktívan befektető Samsung otthoni audio- és videotermékeinek 2017-es korszerű családja olyan továbbfejlesztett eszközökből áll, amelyek jól tükrözik a vállalatnál és az iparágban végbement paradigmaváltást. A korszerű árucikk-csoport fejlesztésekor különös figyelmet kapott a karcsú, minimalista kialakítás és a szerkezetek fokozott integrálása.

„A torzításmentes, kristálytiszta, térhatású hang túlságosan releváns a Samsung részére, ezért megszakítás nélkül olyan modern készítmények létrehozására törekszünk, melyek maximálisan kielégítik a felhasználói igényeket” – hangoztatta Jurak Choi, a Samsung Electronics vezető alelnöke. – „2016 a hangrajongók éve volt: olyan visszafogott megoldásokat kínáltunk nekik, amelyek illeszkednek életstílusokhoz és lehengerlő otthoni hangzásélményt is biztosítanak.”

A Samsung saját fejlesztésű UHQ 32 bites hangtechnikája osztályon felüli minőségű hangzást szolgáltat

A Samsung modern termékcsaládjának kimagasló eleme az UHQ (osztályon felüli minőségű) hangzás. Ez a Samsung saját fejlesztésű technológiája, amely részletekben gazdag, 32 bites hangzást képes előállítani bármely 8-24 bites hangot szolgáltató forrásból.

Az UHQ hangtechnika a vezetékes és a vezeték nélküli hálózati kapcsolatoknál éppúgy képes a hangforrásokat 32 bites kimenetre felskálázni. Azonkívül, hogy a 32 bites technikával előállított hang minőségben sokkal közelebb áll az eredeti felvételhez, mint a meglévő HD hang, minden hangjegyet fantasztikus tisztasággal életre keltő, gazdag hangzást is nyújt.

A Samsung az osztályon felüli minőségű hang tökéletesítéséhez saját hangalgoritmusokat is kifejlesztett. Ehhez az egyik legújabb amerikai hanglaboratóriumban szerzett ismeretek mellett a Samsung saját modern műszaki megoldás vívmányai is segítséget nyújtottak.

A Samsung hangtechnika torzítást semlegesítő megoldása (Distortion Cancelling) előre kiszámítja a belső hangszóróegységek mozgását és ennek megfelelően vezéreli azokat. Ez az effektus jól funkcionál a mélysugárzókon, amelyek jellemzően erőteljes mély hangot adnak ki, a többi hangszóróegységénél nagyobb és kevésbé megjósolható mozgással. A torzítást semlegesítő algoritmus nagy tudású módon képes megjósolni a mélysugárzó mozgását és az eredmények alapján vezérelni azt, ezáltal a hangok stabilabbak és egyenletesebbek lesznek a mély tartományban.

A Samsung korszerű hangprofilja magába foglalja a „széles sávú magassugárzó” megoldást is, amely bármely helyiségben kiterjeszti és szélesíti azt a területet, ahol a hang a legjobb minőségben hallható. A korszerű profil része még a „kristályerősítő” (Crystal Amplifier), amely megszünteti a legkisebb zajt is, mindent összevetve a felhasználók a lehető legpontosabb és leginkább valósághű hangot élvezhetik a legszélesebb tartományban.

H7 vezeték nélküli hangszóró UHQ 32 bites hangtechnikával és stílusos kialakítással

A Samsung olyan különleges hangtechnikát is bejelentett, amely a hifi minőség mellett elkötelezett felhasználók igényeit is kielégíti. A tekintélyes elismerésnek örvendő fejlesztés már iparági kitüntetéseket is nyert.

A szédületes hangminőségnek, a prémium kialakításnak, azonfelül az intuitív felhasználói élménynek betudhatóan a Samsung modern, 32 bites, osztályon felüli minőségű hangteljesítményt nyújtó H7 vezeték nélküli hangszórója kiérdemelte a CES 2017 Innovation Award díját. Ezenfelül, hogy ez az eredmény tovább erősíti a Samsung felettes státuszát a kategóriában, terjedelmes jelentőséggel bír a cég jövőbeli termékeit illetően is.

A díjnyertes UHQ 32 bites hangtechnika és a 35 Hz-ig terjedő mélyhang-visszaadás a nagyfrekvenciáktól a kisfrekvenciákig nyújt széles hangtartományt a hallható mezőben.

A Samsung H7 vezeték nélküli hangszóró továbbfejlesztett kialakítása is példátlan. A leginkább kifinomult ízlést is kielégítő korszerű fémkidolgozásnak, kis méretnek és a múltat idéző megjelenésnek betudhatóan a zene minden szoba központi eleme lesz.

Az intuitív felhasználói élményt fokozó tárcsás irányító is a hangszóró jellegzetes megvalósításának releváns eleme. A tárcsa elforgatásával a felhasználó nem kizárólag a hangerőt szabályozhatja, hanem online lejátszási listát is választhat kedvenc szolgáltatójától.

A modern hangprojektor rendkívüli hangot szolgáltat kisebb helyigénnyel

A korszerű MS750 hangprojektor a Samsung első olyan audio eszköze, amely a mélysugárzó teljesítményét közvetlenül az elsődleges egységbe ágyazza be, ezáltal biztosítva a basszus kiegyenlített és kristálytiszta hangzását. Az UHQ 32 bites hangtechnikával az MS750 erőteljes otthoni mozihangzást szolgáltat a prémium televíziókon, mélysugárzók nélkül is.

Az MS750 hangprojektor a hang fokozott térhatás élményét biztosítja. Ez felülmúlhatatlan előhívási funkciók és a fej fölötti hang eredménye, amely függőleges magassugárzókat használ vegyes technikával. A hangprojektor a Samsung okos távirányítójával is felhasználható, mindent összevetve mind a televíziót, mind a hangrendszert azonos kellék működteti, mely roppant módon letisztult és komfortos megoldást ígér.

A MS750 hangprojektor kicsi, de erőteljes, egy egységből álló kialakítása egyetlen csatlakoztatással felszerelhető a televízióra, mindent összevetve nincs szükség bonyolult beállításokra vagy külön helyre. Ez azt jelenti, hogy a hangprojektor és a televízió ugyanabban az időben kapcsolható be a két egység egyetlen tápkábellel történő csatlakoztatásával, amelyiknek hála kevesebb lesz a zsúfoltság a szerkezet körül. A Samsung a legkorszerűbb otthoni audiorendszereinél a falra szerelhető megoldást is tovább fejlesztette egy választható, felhasználóbarát I-alakú konzollal, amely a televíziót közvetlenül a hangprojektorhoz csatlakoztatja. Ez az opció egyszerűsíti a beüzemelést, mert csak egy furat elengedhetetlen a falon, azonkívül elegendő egy csatlakozót felszerelni a televízióra.

UHD Blu-ray lejátszó, amely teljessé teszi az isteni otthoni szórakozás élményét

A nagyszerű tartalomlejátszót a Samsung modern M9500 UHD Blu-ray lejátszója testesíti meg. A Bluetooth vezeték nélküli állandó átviteli támogatással és a Samsung nagy tudású távirányítójával ez a HDR tartalomra hangolt szerkentyű pompás képi hatást nyújt a egész UHD ökoszisztémán. Az M9500 korszerű házimozi üzemmódjával a televízió hangja átvihető Bluetooth fejhallgatókra, ezáltal kínálva rugalmasságot a HDR tartalom megtekintéséhez, akár zajos környezetben is.

Ugyanakkor a Samsung korszerű UHD Blu-ray lejátszója automatán korrekt szintre állítja be a televízió képernyőjét és hangját az adott időpontban lejátszott tartalomforrás (HDR, Atmos vagy DTS-X) elemzésével. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók a televízió vagy a hangbeállítások módosítása nélkül örökösen élvezhetik a tartalmat.

Az UHD Blu-ray lejátszó 2017-es újdonságai közé tartozik a javított mobilintegráció, mindent összevetve a felhasználók zökkenőmentesen élvezhetik kedvenc Blu-ray műsoraikat mobileszközükön. A mobileszköz 360 fokos funkciójával a felhasználók közvetlenül az UHD Blu-ray lejátszón keresztül tekinthetik meg a televízión konstruált 360 fokos fényképeket és videókat.