A Graboplast megkezdte az SPC padlóburkolatok próbagyártását Tatabányán

A Graboplast megkezdte az SPC padlóburkolatok próbagyártását Tatabányán

A Graboplast Zrt. tatabányai üzemébe 1,1 milliárd forintot meghaladó beruházással új gyártósort telepített, amelyen megkezdték a legújabb SPC padlóburkolat próbagyártását – közölte a társaság a sajtó képviselőivel.

A társaság információja alapján a fejlesztés költségeinek harmadát a kormány versenyképesség növelő támogatási pályázatából finanszírozzák. A próbaüzem után a gyártósor az év utolsó három hónapjában már üzemi szituációk közt termelhet.

Az SPC a padlóburkolatok új generációja, ásványi alapanyagból készülő, vízálló, kopásálló és észbontó méretstabilitású anyag. A parkettához hasonló járáskomfortot nyújt, ellenben költségkímélőbb és a vizes helyiségekben is felhasználható. A lapokból álló, egymásba kapcsolódó illeszkedés sebes fektetést kínál és ragasztó nélkül nyújt stabil burkolatot.

A magyar tulajdonú Graboplast a saját fejlesztésű kivételes padlóburkolatait Győrben és Tatabányán gyártja, Kecskeméten fa parkettákat csinál, termékeit a Föld közel száz országában használják.

Az 540 munkavállalót foglalkoztató cég 2020-ban 15,7 milliárd, 2021-ben 19,7 milliárd forint árbevételt ért el, bevételeinek 80 százalékot meghaladó része exportból származott. A vállalat 2020-ra a pénzügyi műveleteken, fedezeti ügyleteken keletkezett költségek következtében 1,348 milliárd forint veszteséget számolt el, miközben 2020-ban 361 millió forint adózás utáni nyeresége volt.

mti