A BMW és a Kith a BMW i4 M50 exkluzív különkiadásával folytatja tovább sikeres együttműködését

A BMW és a Kith a BMW i4 M50 exkluzív különkiadásával folytatja tovább sikeres együttműködését

Jóval több, mint felvillanyozó: a BMW i4 M50 (vegyített energiafogyasztás (WLTP): 18,0 – 22,5 kWh / 100 km; tisztán elektromos hatótávolság (WLTP): 416 – 520 km) nem kizárólagosan az első tisztán elektromos meghajtású BMW M Performance modell, de egyben a BMW M divízió második olyan modellje is, amit a New York-i divattervező, Ronnie Fieg exkluzív különkiadás képében gondol újra – kívül és belül ugyancsak. A bajor prémiummárka 2020-ban kezdett együttműködésbe az életmód-márkaként ismert Kith alapítójával, aki az átalakított BMW i4 M50 modellből mindössze 7 darabot előállít el a nagyközönség részére. Ezek egyikét ezenkívül teljes körű árverésen gurítják ezt követően kalapács alá. A limitált szériát a Kith egy 51 darabos Lifestyle kollekcióval kíséri, benne olyan ruházati cikkekkel és kiegészítőkkel, amelyeket a különkiadás Kith Vitality Green karosszériafényezési árnyalata és BMW Individual Caramel Merino bőrkárpitozása ihletett. A gyűjtemény tételei nemzetközileg elérhetőek a Kith márkaboltjaiban és online.

A BMW átalakulásának szimbóluma, az elektromos modellek korában

A BMW M GmbH fennállását ünneplő 50. esztendőben egy történelmi modell köti össze a múltat az elektromos mobilitásra összpontosító jelennel. Vérbeli márkarajongóként Ronnie Fieg egy 1972-es BMW 1602 modellt is korunkbeli elektromos autóvá formált. A divattervező ezzel a történelem előtt is fejet hajt, tudniillik az 1972-es müncheni olimpia szervezői két olyan BMW 1602 modellt is használtak, amelyeket elektromos autóvá alakítottak át: egyiket a hosszú távú versenyek kísérő kocsijaként, másikat ugyanakkor a közvetítő stáb kamerás kocsijaként. Ezzel a két gépkocsival kezdődött a BMW hálózatról tölthető modelljeinek úttörő, korszerű sikertörténete.

A Ronnie Fieg által kreált, egyéni igényeknek megfelelő, 1972-es BMW 1602 Elektro modellel a tervező impozáns BMW-gyűjteménye újabb értékes négykerekűvel bővül. A Kith alapítójának garázsában olyan legendák sorakoznak, akárcsak a BMW-vel megkezdett partnerség első lépéseként megálmodott BMW E30 M3. Ronnie Fieg a nagyapjától örökölte BMW-k iránti szenvedélyét, a BMW M divízió oldalán gyümölcsöző együttműködése mindazonáltal ennek a rajongásnak a kiteljesedése. A divattervező 2011-ben alapította a Kith életmód-márkát, aminek égisze alatt 2020-ban kezdett együttműködésbe a BMW-vel. Első együttes munkájuk eredményeként látott napvilágot a 150 példányban elkészült BMW M4 Competition x KITH különkiadás, amelyiknek minden darabja alig 30 perc alatt elkelt.

A sportosság és a szépség harmóniája

A fölöttébb sikeres együttes munka megágyazott az partnerség folytatásának is, amelyiknek középpontjában már minden tekintetben az elektromos mobilitás áll. Az első tisztán elektromos meghajtású BMW M Performance modellként a BMW i4 M50 bátran nevezhető „a divízió úttörőjének”, tudniillik a BMW M modellek mesés génjeit a BMW tisztán elektromos meghajtású jövőképével összeolvasztja. Az 1972-es BMW 1602 modell azon első elektromos BMW modell történetét meséli el, amely 50 évvel ezelőtt látott napvilágot és amely mind a mai napig része a márka nagyteljesítményű szegmensének. A Kith Lifestyle termékeinek sportossága eközben istenien kiegészíti a limitált szériában készült BMW M modellt. Ronnie Fieg mindkettőt a sportosság és a szépség harmóniája mentén álmodta valóra.

A Kith Vitality Green karosszériafényezési árnyalat

A BMW modelltörténetében első alkalommal fordul elő, hogy egy karosszériafényezési árnyalat az együttműködő partner nevét viseli: a Kith Vitality Green szín egy élénk, mélyzöld árnyalat, amely a limitált sorozat exkluzivitásaként nem elérhető a sorozatgyártásban készült BMW modellekhez. A bajor prémiummárka és a Kith logóinak forradalmi egyesülése a két márka együttműködését fémjelzi, a márkaemblémák efféle összeolvadására első ízben két évvel ezelőtt került sor. A széles körben elterjedt BMW logó ezúttal megint átalakult: a kör emblémát a Kith által állított elő BMW i4 M50 különkiadás motorháztetején egy Kith Vitality Green árnyalatú gyűrű egészíti ki, benne a partnerség, a modell, az évjárat és a tisztán elektromos meghajtás megjelölésével. A Ronnie Fieg által újragondolt, 1972-es BMW 1602 modell motorháztetejét hasonló embléma ékesíti: a BMW betűit a KITH betűi helyettesítik. Ennek a logónak a fekete-fehér, gravírozott mása látható a Kith által állított elő BMW i4 M50 pohártartó-fedelén, alatta az „Elektro-Auto” felirattal.

Caramel árnyalatú utastér

A Kith Vitality Green az az árnyalat, ahol az újabb partnerség mindkét modellje tündököl. Nincs ez másként az utastérben sem, ahol mindkét exkluzivitás Caramel árnyalatú, finomszemcsés Merino bőrkárpitozást visel. A Ronnie Fieg nevével fémjelzett, 1972-es BMW 1602 Elektro modellben az ülések és az első ülések előtti lábterek bőrözését is a KITH betűi díszítik. A KITH betűket viselő BMW embléma a keréktárcsák kupakján is visszaköszön.

A limitált szériában készülő BMW i4 M50 utasterét ugyancsak Caramel árnyalat csinosítja, az ülésektől és az ajtókárpitoktól kezdve, a középkonzolon és a műszerfal alsó felén át, egészen a térdpárnákig és a kormányoszlopig. Az első és a hátsó szőnyegek szintén Caramel szegélyezéssel büszkélkednek, a BMW M divízió trikolor árnyalatával és a KITH betűivel díszítve. A Kith márkanév a fejtámlákon és a középső kartámaszon is visszaköszön. A műszerfal első utas előtti részén a lézergravírozott „KITH Exclusive Edition” felirat olvasható.

Modern műszaki megoldás és luxus a limitált szériában

A Kith által konstruált különkiadás műszaki bázisát a BMW i4 M50 modell adja, amely első ízben egybevonja a BMW M modellek továbbfejlesztett erőtöbbletét a BMW i modellek hatékonyságával. A BMW i4 M50 tisztán elektromos meghajtásáról a legújabb BMW eDrive hajtáslánc-technológia két, BMW M divízió által korszerűsített elektromos motorja gondoskodik, Sport Boost vezetési üzemmódban 400 kW / 544 lóerő maximális rendszerteljesítménnyel. A modell a vérpezsdítő BMW M modellek hamisítatlan menetdinamikai adottságával ellátott, amely például 3,9 másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulásban érhető tetten. A zéró emissziójú különkiadás a nagyfeszültségű áramforrás egyetlen feltöltésével 520 kilométert képes megtenni tisztán elektromos meghajtással, a valós szituációk közti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, átfogó szabvány alapján funkcionáló tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései alapján. Az első tisztán elektromos meghajtású BMW M Performance modell ezáltal a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság ígéretével kecsegtet, amelyhez magasztos kvalitások, luxus helykínálat és okos járműkapcsolati megoldások társulnak.

A roppant módon széles alapfelszereltségen felül a Kith nagyszámú különlegességgel is felszerelte a BMW i4 M50 modellt. Az adaptív M futómű mellett ez piros féknyergekkel dolgozó, BMW M sport fékrendszert, BMW M aerodinamikai csomagot és a BMW Individual Shadow Line felszereltségi csomag tételeit is magába foglalja. A luxus minőségű vezetési élményhez a Professional és Plus vezetést támogató rendszerek is nagymértékben hozzájárulnak, ahogy az elektromosan működtethető napfénytető, a finom tölgyből készült utastéri betétek és a BMW M magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag tételei is. Az extralistát a Harman Kardon surround audiorendszer zárja, amely kifogástalan hangaláfestéssel fűszerezi meg a Kith által konstruált BMW i4 M50 vezetési élményét.